Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kardemir Karabükspor karşısında kabullenmesi zor bir yenilgi aldıklarını söyledi.
Karşılaşma sonunda basın toplantısında maçı değerlendiren Slaven Bilic, yenilgiyi hak etmediklerini söyledi. Bilic, "Kabul ediyorum, en iyi performansımızı ortaya koymadık. Devre arasında oyuncuları uyardım; 'Buraya 1 puan için gelmedik, ama oyunu iyi kontrol ediyoruz, yeteri kadar tehlike yaratmıyoruz. Özellikle sahanın 3’de 1’lik bölümünde yeteri kadar canlı değiliz, hareketli değiliz' diye. Bir kaç fırsat yarattık. Ama Karabükspor takım savunmasını çok sağlam yapan bir takım. Yakaladığımız fırsatları değerlendirmeliydik. Rakibimiz tek fırsatında gol yaptı. Futbolda bazen bunlar olabiliyor. Bunun üstesinden biran evvel gelmeliyiz, gerekli dersleri çıkarmalıyız ve bir sonraki maça odaklanmalıyız" dedi.
Eneramo’nun performansını da değerlendiren Bilic, "Savunma oyuncularımız Eneramo’yu iyi savundu. Onu etkisiz hale getirdiler. Ama ne derseniz deyin takımına maçı kazandıran golü attı. Bizde bugün o eksikti. Eneramo takımı adına bunu başardı. Eneramo’yu transfer ettik çünkü iyi bir oyuncu. Bizden ayrılma sebebi yabancı sınırıydı" diye konuştu.
Jermaine Jones ise "Bulduğunuz fırsatları değerlendirmeniz lazım. Değerlendiremediğinizde maçta üstün bile olsanız rakibe kapıyı açık bırakıyorsunuz. Nitekim rakibimiz de son dakikada kalemize ilk defa geldi ve bunu değerlendirdi. Bu durumdan hiç kimse mutlu değil, herkes üzgün" dedi.
Olcay Şahan da mağlubiyeti hak etmetiklerini, iyi oynadıkları bir maçta mağlup olduklarını söyleti. Şahan, gelecek haftalarda yeni bir seri galibiyetlere başlayarak yollarına devam etmeleri gerektiğini vurguladı.
KAFKAS: MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, maça iyi başlayamadıklarını ve biraz baskı yediklerini söyledi. Fakat oyun taktiklerinde mesafe ayarlarını çok iyi ayarladıklarını vurgulayan Kafkas, "Fazla pozisyon vermedik. Biraz çıkışlarda sıkıntı yaşadık. Oğuzhan’ın çıkmasıyla hem oyunun dengesini kurduk hem de üstünlük zaman zaman bizim elimize geçti. Maçın geneline baktığınızda özellikle ikinci devre çıkışlarda biraz daha etkili olabilseydik daha fazla pozisyona girebilirdik. Son dakika attığımız golle maçı kazandık. Ama bana sorarsanız maçın hakkı beraberlikti. Oyuncularımın göstermiş olduğu performanstan dolayı onları kutluyorum. Umarım kalan 7 maçta da aynı grafiğimizi devam ettirip Avrupa kupalarına katılırız" dedi.
İlhan Parlak ise "Avrupa kupalarına gitme yolunda çok önemli bir maçtı. İstediğimiz futbolu tam olarak ortaya koyamasakta iyi kapandık. Son dakikada bulduğumuz golle 3 puan aldık. Bu galibiyet Avrupa kupalarına gitme yolunda önemli bir adım oldu. Kalan maçlarımızda bu performansımızı devam ettirip Karabükspor’u tarih yazarak Avrupa kupalarına taşımak istiyoruz" diye konuştu.
Erdem Özgenç de maçın hakkının beraberlik olduğunu, Karabükspor’u layık olduğu yere getirmek istediklerini belirtti.

BD (EE/RT)