Bülent DİKTEPE/KARABÜK,()– KARDEMİR Karabükspor’un olağan genel kurulunda güven tazeleyen mevcut başkan Mustafa Yolbulan, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaları durumunda Türkiye'yi ve Türk futbolunu layıkıyla temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yolbulan, Almanya Bundesliga Ligi takımlarından Eintracht Braunschweig'de oynayan Kongo'lu golcü 30 yaşındaki Domi Kumbela ve Eintracht Frankfurt takımında forma giyen kaleci 21 yaşındaki Aykut Özer ile ön sözleşme imzaladıklarını açıkladı.
Kardemir Karabükspor’un, Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde yapılan olağan genel kuruluna Mustafa Yolbulan başkanlığındaki tek liste ile gidildi. Yolbulan, 215 oyun 213’ünü alarak güven tazeledi. Başkan Yolbulan, yaptığı konuşmada Kardemir Karabükspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne gitme ihtimalini değerlendirerek, "Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerinin üzüntülü ve sıkıntılı bir süreçten geçerken, bunların üzüntülerinin üzerine sevinç göstermek bize yakışmaz. Ancak UEFA kararı CAS’ta da onaylanır ve bu değerli kulüplerimizin Avrupa’ya gitmesi engel olunursa doğal olarak sıralama gereği görev muhtemelen Kardemir Karabükspor’a verilecek. Bu görev verildiğinde de biz Kardemir Karabükspor olarak ülkemizi ve Türk futbolunu Avrupa’da layıkıyla temsil etmek için elimizden gelen gayreti sonuna kadar göstereceğiz." dedi.
KONGO'LU KUMBELA VE KALECİ ÖZER KARABÜKSPOR'DA
Önümüzdeki sezon takıma yapılacak takviyelerle ilgili konuşan Yolbulan, 2 futbolcuyla ön sözleşme imzaladıklarını ve 1 Temmuz'da da sözleşme imzalayacaklarını açıklayarak şöyle konuştu;
"Geçen sezon sağlanan başarının tesadüf olmadığını gösterecek, hedefi 7’ncilikten daha yukarı olan bir takım oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. 2 oyuncuyla ön protokol imzalandı. Almanya Bundesliga Ligi takımlarından Eintracht Braunschweig'de oynayan Kongo'lu forvet Domi Kumbela ve U-17 ve U-19 Milli takımlarında oynayan ve Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımında forma giyen kaleci Aykut Özer ile ön sözleşme imzaladık. Her iki sporcuda umarım Kardemir Karabükspor'a iyi bir şekilde hizmet ederler ve ulaşmak istediğimiz hedefe ulaşmamızda bize yardım ederler."
15 GÜN İÇİNDE TRANSFERLERİ BİTİRECEĞİZ
En az 2 yabancı olmak üzere 7-8 oyuncuyla ve kulüpleriyle temaslarının devam ettiğini belirten Yolbulan, "İnşallah 10-15 gün içinde yapmak istediğimiz transferlerimizin hepsini yaparız. Avrupa hedefi doğrultusunda da muhtemelen 4 Temmuz gibi toplanacaktır takım. Çünkü Avrupa'da maç oynayacaksak maç tarihi 31 Temmuz. Bu tarihe kadarda hazır olmamız lazım. Herkes gönlünü rahat tutusun. Önümüzdeki sezon sahalarda taş gibi bir Kardemir Karabükspor olacak. Bundan sonra taraftarlara da görev düşüyor. 14 bin kapasiteli stadın televizyonlarda boş gözükmesine lütfen müsaade etmeyin." dedi.

BD(DS/AÖ) FOTOĞRAF