KARDEMİR Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa’ya gidebilmek için hafta sonunda kendi sahasında oynayacakları Torku Konyaspor maçını kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Kardemir Karabükspor hafta sonunda sahasında karşılaşacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Kafkas, Torku Konyaspor ile kendileri için çok önemli, kritik bir maç oynayacaklarını söyledi. Torku Konyaspor’un iyi ve tecrübeli bir takım olduğunu, forvet hattında iyi oyunculara sahip olduğunu belirten Kafkas, "Eğer biz Avrupa’ya gitmek istiyorsak bu maçı kazanmak zorundayız. Ben ve oyuncularım bunun bilincindeyiz. Bu maçı kazanıp son 2 maçı da en iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Ama o 2 maçı görebilmemiz için bu maçı kazanmamız gerekiyor" dedi.

Avrupa’ya gidecek takımları belirleyecek olan maçların aynı gün ve saatte oynatılmamasının sorulması üzerine Kafkas, "Bununla ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bu önemli değil. Önemli olan Ülkemizde Nisan ve Mayıs ayları sıcak geçiyor. Maçların akşam oynanmasından yanayım. Saat 15.30’da oynanacak maç hiç bir şehir için uygun değil. Ben bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Maç akşam oynatılsaydı eğer başka günlerde oynatılıp oynatılmaması önemli değildi. Maalesef yayıncı kuruluş öyle istedi ve bizimde yapacak fazla bir şeyimiz yok. Maç keşke akşam saatlerinde oynansaydı." diye konuştu.

Yabancı oyuncu sınırlamasıyla yaşanacak problemlerin ise genç oyuncular yetiştirmekle aşılacağını söyleyen Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Sorunun çözümünün genç oyuncu gelişiminde olduğuna inanıyorum. Eğer siz üretirseniz, yurt dışına oyuncu ithal ederseniz bu sorun ortadan kalkar ve sadece ihtiyaç olan mevkilere yabancı oyuncu alırsınız."

BD(EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)