Tankut, yeni sezon öncesi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basınla yemekli toplantıda bir araya geldi. Hafta sonu itibari ile PTT 1. Lig sezonun ilk maçını Giresunspor deplasmanı ile başlayacaklarını ve tüm hazırlıkların devam ettiğini kaydeden Başkan Tankut, “Sezon başından beri yapılan transferler ve hazırlık kampları ile Kardemir Karabükspor lige yüzde 90 ölçüde hazırlanmış durumda. Birkaç noktaya daha transferlerimiz var ve bugün yönetim kurulu arkadaşlarımız ile toplantı yaparak değerlendireceğiz. Belki birinci ve ikinci maça yetişmeyebilir ama 1 Eylül’den önce eksik noktalara transferleri yaparak tamamen har duruma gelmiş olacağız. Gerede ve Afyon ile son olarak İstanbul’da yaptığımız hazırlık maçlarında takımımızın eksik gördüğümüz yerlere rağmen bu sezon içerisinde seyir zevki yüksek bir takım oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bu sene PTT liginin gayet iyi bir lig olarak geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

“YENİDEN SÜPER LİGE ÇIKMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Yabancı oyuncu kontenjanların değişmesi ile birlikte bu sezon ligin daha da renkli olacağını düşündüklerini kaydeden Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, “Süper Lig’de 14 yabancı oyuncu kontenjanı olunca, PTT 1. Lig’de yabancı sayısı 5’e çıkınca ve 5’te tribünde olunca renkli bir sezon geçireceğiz. PTT 1. Lig'de yer alan birçok takım Süper Lig'den futbolcu transfer yaptı. Bizimde Süper Lig’den gelen ve PTT 1. Lig'de şampiyonluk yaşamış ve play-off oynamış futbolcular aldık. İnşallah Karabük halkı, taraftarımızın ve özellikle Mavi Ateş grubumuzun bu sene ciddi desteğine ihtiyacımız var. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi o desteği göreceğimiz yönünde hiçbir şekilde endişe etmiyorum. Kardemir Karabükspor bu şehrin takımı ve bu şehrin olmazsa olmazlarından biridir. Süper Lig’de en son 5 ondan öncede 3 olmak üzere 8 sezon güzel yıllar geçiren bir kulübüz. Bölgede Türkiye’de itibarı olan bir kulüptür. Alacağımız destek ile Karabükspor’umuzun tekrar eksi günlere ve başarılı günlere ulaşacağından şüphemiz yok. Ana sponsorumuz Kardemir A.Ş’nin desteği devam ediyor. Bu sezonu en iyi şekilde geçirerek tekrar bir üst lige çıkmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“3 OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ”
Eksik bölgeler noktasında yoğun bir çalışmalarının olduğunu ve özellikle forvet noktasında 20 günü aşkın bir süredir çalışmalarının olduğunu da aktaran Tankut, “ Santrafor noktasında Toto ile ilgili olarak kulübüyle her türlü konuda anlaştık ancak kendisi fiyatı yüksek tutunca biz 4-5 gündür görüşmeyi kestik ve yeni arayışlar içerİsine girdik. Dün oyuncu bir kısım indirime gitti ama bizim açımızdan yeterli değil. Eğer birkaç gün içerİsinde bizim beklediğimiz ölçüye yaklaşırsa transferi gerçekleştiririz. Olmazsa alternatif arayışlar içerİsindeyiz. Diğer bölgelere dahil toplam 3 oyuncu daha transfer etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Kulüp Başkanı Ferudun Tankut, son olarak tribünlere okullardan öğrenci çekmek için çalışma yaptıklarını ve doğrultuda okullarla irtibata geçilerek sadece Passolig kartı alacak olan öğrencilerin sezon boyunca tribünde yer alacaklarını da sözlerine ekledi.