Bülent DİKTEPE/KARABÜK,()- UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turunda Norveç ekibi Rosenborg'la eşleşen Kardemir Karabükspor'un Başkanı Mustafa Yolbulan, "Tecrübeli bir takıma karşı oynayacağız. Tur şansı, 2 takım için de eşit" dedi.
"AVRUPA'DA İLK DEFA ÇIKACAĞIZ"
Başkan Mustafa Yolbulan, Avrupa kupalarında ilk kez mücadele edeceklerini, Rosenborg'un ise Avrupa kupalarına defalarca katıldığını hatırlatırken şunları söyledi:
"Rosenborg ile Sligo Rovers eşleştiğinde favori Rosenborg'tu. İlk maçı kendi sahasında kaybetmesi, herkese sürpriz oldu. Demek ki ilk maçı ciddiye almamışlar. Son maçlarında işi ciddiye alınca Sligo'yu rahat elediler. Rosenborg'un turu geçmesi, bizim işi ciddiye almamıza katkısı olacağını düşünüyorum. Sligo Rovers ile eşleşseydik biz de belki olaya gevşek davranacaktık. Şimdi Rosenborg gibi tecrübeli bir takıma karşı oynamanın gerekliliğini futbolcularımız düşünecektir."
'İLK MAÇIN SAHAMIZDA OLMASI AVANTAJ'
İlk maçın Karabük'te oynanacak olmasını kendileri için bir avantaj olarak gördüğünü ifade eden Başkan Yolbulan, şöyle konuştu:
"Çünkü biz ilk defa Avrupa kupası maçı oynayacağız. Kendi evimizde oynamak psikolojik anlamda daha olumlu olacak. Ayrıca futbolu özlemiş olan taraftarlarımız da bu maçta tribünleri tam dolduracaklardır. İyi bir maç olacak ve biz hazırız. Şansları eşit olarak görüyorum."
Başkran Yolbulan, Eskişehirspor ile oynadıkları hazırlık maçında çıkan olayların iki kulüp arasındaki ilişkiyi bozmayacağını da söyledi.
'TURGAY BAHADIR'LA ANLAŞTIK'
Tercübeli oyuncu Turgay Bahadır ile de anlaştıklarını, önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayacaklarını açıklaylan Başkan Yolbulan, hücum bölgesinde alternatif oyuncularının yabancı olduğunu hatırlatırken şöyle konuştu:
"Yerli oyuncu rotasyonu çok önemli. Turgay Bahadır son 2 senedir çok formda bir oyuncu olmasa da alternatifleri arttırmak adına hocamızın isteği doğrultusunda yapılmış bir transfer olacakr. Maç başı ağırlıklı anlaşılmıştır. Oynarsa hem biz kazanırız, hem de kendisi kazanır. Transferini düşündüğümüz 2 oyuncuyu da Avrupa kupası maçımızdan sonra takımımıza katmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI