KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, devre arasında 2'si yabancı 4 futbolcu transfer edeceklerini açıkladı, "Yolumuza görevini yapan oyuncularla devam edeceğiz, yapmayanlarla yollarımızı ayıracağız" dedi
Kardemir Karabükspor hafta sonunda sahasında ağırlayacağı Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarını tesislerinde bir çalışma yaptı. Tolunay Kafkas gözetiminde yapılan antrenmanda hafif sakatlığı bulunan Pedersen takımdan ayrı düz koşu yaparken, diğer oyuncular 5'e 2 top kapma çalışması yaptı.
Çalışmanın sonunda Galatasaray maçında hakem hatalarıyla ilgili bir şey söylemek istemediğini ifade eden Tolunay Kafkas, şunları söyledi:
"Çünkü fayda getirmiyor, çok ses getirmiyor. Bizim baktığımız açıdan başkalarının da bakması lazım. Biz kimseyi kötülemek, yerden yere vurmak anlamında değil, bazı şeyleri daha iyi olsun, diye söylüyoruz. Her takım için aynı şeyleri söylüyoruz. Yapacak bir şey yok."
Tolunay Kafkas, oyuncularının kaçan goller nedeniyle üzüntü duyup duymadığının sorulması üzerine şöyle konuştu:
"Duyuyordur mutlaka. Sezon başından bu yana çok bariz net gol pozisyonlarını değerlendiremiyoruz. Bunun sonucunda da ufak tefek hatalar yapıp kalemizde gol görüyoruz. Bunların faturası da ağır oluyor. Daha ligin başı ama ilerleyen haftalarda faturası ağır olan şeylerle karşılaşmak istemiyoruz. Daha çok stresi yüksek maçlar oynayabiliriz. Onun için elimize gelen fırsatları değerlendirmek lazım. Buna özgü çalışmalar yaptırıyoruz. Gol kaçıran oyunculara gol vuruşu becerisini geliştirmek için antrenmalar yaptırıyoruz. Savunma oyuncularına da birebir mücadelelerde nasıl daha çok başarılı nasıl olmaları için antrenman yaptırıyoruz. Bireysel ve grup antrenmanlarına daha çok önem veriyoruz. Ben antrenör olarak üzerime düşeni fazlasıyla yapma gayreti içersinde oluyorum"
Bu hafta Medical Park Antalyaspor'la kendi sahalarında zorlu bir maç oynayacaklarını da belirten Tolunay Kafkas, daha sonra şunları söyledi:
"Oynadığımız oyunun karşılığını alamadığımız 2 tane maç oynadık. Maçlarda kırmızı kart görerek eksik kalıyoruz. Bu bizim için bir handikap. Medical Park Antalyaspor maçında taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Bizi 90 dakika boyunca desteklemelerini istiyoruz. Bu maçtan galip ayrılıp önümüzdeki maçlara daha iyi bakmak istiyoruz." 
Tolunay Kafkas, Medical Park Antalyaspor maçında bir rotasyona gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine şöyle konuştu:
"Çok rotasyon yapacak alternatifimiz yok. Oynayacak oyuncular belli. O oyuncularla devam edeceğiz. Devre arasında 3 yada 4 oyuncuyu transfer yapacağız. Bunların 2'si yabancı 2'si de yerli olacak. Takımda 20 tane oyuncu var. Biz bu oyuncuların hepsini buraya oynamak için aldık. Görevini yapan oyuncular burada görevine devam edecek, görevini yapmayan oyuncularla da yollarımızı ayıracağız. Bu 20 kişilik kadroyu bu insanlara boşuna vermiyoruz. Oynayan oyuncular çakıl taşı almıyorlar, para alıyorlar. O yüzden de görevlerini yerine getirecekler."