Olay anını anlatan Kıran, hiçbir panik yaşamadığını, son bir hamle ile otobüsü durdurduğunu anlattı. Hastanede kendisini ziyarete gelenlerden moral bulduğunu belirten Kıran "Sevenlerimiz sağolsun. Onların dualarıyla buradayız şu anda. Bir badire atlattık, Allah’a şükürler olsun sağlığımıza kavuştuk" dedi.

 

"O an ölüm ve yaşam arasında kaldım" diyen Ufuk Kıran, bir ara kan kaybından öleceğini düşündüğünü ifade ederek "Olay anında kan kaybı aşırı dereceydi. Ondan sonra Sürmene’de hastaneye gittik. Orada kan kaybından şuurum gitti. Sağ olsun doktorlarımızdan, herkesten Allah razı olsun. Hayata döndürdüler beni. O an hiçbir şey düşünemedim. Bir an kan kaybından öldüğümü düşündüm. Başımın ağrısı, aldığım darbe bir yana kan kaybından çok korktum. Şükürler olsun hayattayım" diye konuştu.

 

"Yüzümdeki saçmayı ameliyat sonrası öğrendim"


Yüzünde kalan saçmaları ameliyattan sonra öğrendiğini söyleyen Kıran, "O anda otobüsün içinde bulunan takım doktoru ilk müdahaleyi yaptı bana. Arabayı ben durdurdum. Son bir hamlemizi yaptık orada. Aklım başımdaydı kendimi kaybetmedim. Olay anında bir panik havası olmadı ilk planda" ifadelerini kullandı.


Ufuk Kıran, Çaykur Rizespor taraftarı olduğunu kaydederek "Ben memleketimin takımını tutarım. Ama o gün Fenerbahçe’nin ekmeğini yiyorduk. Fenerbahçe olmuş, Galatasaray olmuş hepsi Türk takımı. Avrupa’ya gitseler kalbimiz onlar için atıyor. Ama benim takımın Çaykur Rizespor’dur" şeklinde konuştu.


Ufuk Kıran, kendine geldiğinde aklına ilk olarak kızının geldiğini ve onu sorduğunu sözlerine ekledi.