KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas son haftalarda oynadıkları oyunun karşılığını aldıkları için morallerinin yerinde olduğunu belirterek, "Akhisar Belediyespor gibi zor bir deplasmandan puan alarak çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz" dedi.
Kardemir Karabükspor pazartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Tolunay kafkas önlerinde zor bir deplasman maçı olduğunu söyleyerek, "Kendi sahasında yenilmeyen, kulüp yapısı ve anlayışlarıyla çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Rakibimize büyük saygı duyuyoruz, fakat bizim de kendimize göre planlarımız var. Çok iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Buradan mutlaka puan almak durumundayız ki çıkışımızı devam ettirebilelim. Ligin ilk yarısını en iyi puanla bitirmek istiyoruz. Telafisi olmayacak olan maçlarda alabileceğimiz maksimum puanları alarak ligin ikinci yarısında daha iyi bir Kardemir Karabükspor'u taraftarımıza izlettirmek istiyoruz" dedi.
Son 6 maçın 4'ünü deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Kafkas, "Dezavantaj gözüküyor olsa bile takımımız içeride ve dışarıda aynı oyun anlayışıyla oynayabiliyor. Zor deplasmanlar oynadık. Bunların içinde kazanabileceğimiz veya beraber bitirebileceğimiz maçlar vardı. Şimdi bu ligin ikinci devresinde tam aksine olacak. Kendi sahamızda oynayacağız ve bu maçları kayıpsız atlatmak istiyoruz" diye konuştu.
Kafkas kulubün en büyük sorunun tesisleşme olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Biz takımı birkaç sene belli bir seviyede tutarak her sene Avrupa kupalarına katılan bir takım haline getirmek istiyoruz. Bunun içinde birinci hedefimiz tesisleşmek. Tesis olmazsa Kardemir Karabükspor'un önünün çok açık olduğunu düşünmüyorum. Korkulu rüya yaşamadan ligi ilk 10 içerisinde bitiren bir takım olmak istiyoruz. Daha sonra gençleşeceğiz"