6. haftası tamamlanan Kadınlar EuroCup'ta beş temsilcimizden dördü, bir üst tura çıkmayı başardı.

A Grubu'nda üst tura yükselmeyi önceki hafta garantilemiş olan Adana Botaş, deplasmanda karşılaştığı Tsmoki Minsk'i 49-62 mağlup etti. Temsilcimiz Michelle Snow'un 17 sayı ve 16 ribaund ile yıldızlaştığı galibiyet ile gruptan ikinci sırada çıktı.

A Grubu'ndaki diğer temsilcimiz Homend Antakya Belediyesi ise evinde Dynamo Kursk'a 76-82 kaybetti. Aneika Henry'nin 16 sayı-14 ribaundluk performansı mağlubiyeti önleyemedi. Toplamda iki galibiyet ile grupta üçüncü sırayı alan Antakya ekibi, en iyi üçüncü olma şansını da kaçırarak Kadınlar EuroCup'a veda etti.

B Grubu'nda mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda Norrköping Dolphins'e 69-68 mağlup oldu. Courtney Paris 22 sayı ve 15 ribaund kaydederek ön plana çıktı. Temsilcimiz bu mağlubiyete rağmen üçlü averajla grubun ikinci sırasında yer aldı ve ikinci tura yükseldi.

C Grubu'ndaki Tarsus Belediye de haftayı mağlubiyetle kapatan diğer bir temsilcimiz oldu. Horizont Minsk deplasmanında 78-72 kaybeden Tarsus Belediye'de Donneka Hodges 20 sayı ve 8 asistle dikkat çekti. Tarsus ekibi Dynamo Novosibirsk'in ACS Sepsi'ye yenilmesiyle grupta ikinci sırayı alarak üst tura yükseldi.

İstanbul Üniversitesi B.G.D. ise Olimpia Grodno'yu deplasmanda 73-95 yenerek beş galibiyetle D Grubu'nu ilk sırada bitirdi. 19 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma kaydeden Crystal Langhorne galibiyette önemli rol oynadı. İSTANBUL /