Faik KAPTAN/İSTANBUL,() A Milli Kadın Boks Takımı, 31 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında Romanya’da düzenlenecek Avrupa Boks Şampiyonası için bugün İstanbul’dan Bükreş’e gitti.
A Milli Kadın Boks Takımı Baş Antrenörü Nuri Eroğlu Atatürk Havalimanı’nda hareketlerinden önce yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonasında takım halinde birincilik hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
“Takımımızdan son derece ümitliyiz. Bütün sporcularımızın başarılı olacağına inanıyoruz. 9 sporcu 3 Antrenörle katılıyoruz. Şampiyonaya 28 ülke katılıyor. Yaklaşık 250 sporcu var. Her zaman olduğu gibi bu takım daha önce de olduğu gibi Avrupa’da birinci takımdı, Dünya da ikinci takımdı. İnşallah bu sene de büyük bir başarıyla döneceğiz.”
Daha sonra bir açıklama yapan takım kaptanı Dünya ve Avrupa Şampiyonu Gülsüm Tatar çalışmalarının karşılığı alacaklarını belirterek, “ 64 kiloda müsabakalara katılacağım.Takım olarak Avrupa Şampiyonluğunu hedefliyoruz. İnşallah burada 4’üncü Avrupa Şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Takım olarak ta zaten Dünya 2’incisi bir takımız. İnşallah Romanya’da takım olarak Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz. Biz en iyisiyiz. Avrupa Şampiyonası sonrası uluslararası bir turnuvamız olacak. Ondan sonra Dünya Şampiyonamız var. 2015’te Olimpiyatlar var. İlk defa düzenlenecek bir olimpiyat organizasyonu. İnşallah orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

FK(FOTOĞRAF)