TRABZONSPOR'un deplasmanda Juventus'a 2-0 mağlup olduğu UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçının yankıları, İtalyan basınında geniş yer buldu.

Juventus'a yakınlığıyla bilinen Torino merkezli Tuttosport gazetesi, "Osvaldo-Pogba, Avrupalı Juve ilerliyor" başlığını atarken, Yusuf'un 72. dakikada topu çizgiden içeriye çevirdiği ve Olcan'ın filelere gönderdiği pozisyonda, hakemlerce top dışarıdan çevrildiği gerekçesiyle golün geçerli sayılmamasına, "Top, kıl payı dışarı çıktı. İptal uygun bir karardı" yorumunu yaptı. Pozisyonla ilgili olarak "Bunu görmek yetenek isterdi" ifadesini kullanarak hakemi öven gazete, Belaruslu hakem Kulbakov'a 10 üzerinden 5 puan verdi.

JUVENTUS'UN PERFORMANSI BEĞENİLMEDİ

Gazete, Juventus'un performansını beğenmediğine ilişkin yorumlar da yaparak, "Birçok pozisyonu kıl payı kaçırdı ve son dakikalarda zorlandı. 2-0'lık skoru güçlükle elde etti" yorumunu yaptı.

Gazete, "Maç iyi sonuçlandı, ama Juventus için çok iyi gitmedi. Eğer bu takım kararlılıkla Avrupa Ligi'ni kazanmak istiyorsa, kupayı almak hedefiyse düşünün nasıl oynayacak" yazarak, Juventus'un dünkü maçta motivasyon ve kalite problemi yaşadığını, deplasmanda dikkatli olması gerektiği, zira Türk takımlarının deplasmanda çekingen oynarken, evlerinde ise birer aslana dönüştüğünü öne sürüldü.

Gazete, Trabzonspor'un ise tutarlılık eksikliği sergilediğini, siyah-beyazlıların bu takımın savunmasını rahatlıkla yıkmayı başardığı kaydedilirken, stadyumda bir an olsun enerjisini kaybetmeyen 2 bin Trabzonspor taraftarına da övgüde bulunuldu.

"HAKEMLERE TEŞEKKÜR ETMEK GEREK. ŞAHİN GİBİ GÖZLERİYLE BUNU FARK ETTİ"

Ülkenin en prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport ise, "Osvaldo ve Juve ilk öpücük" manşetini atarak, Juventus'un zorlanarak, kıl payı Trabzonspor'u yendiğini öne sürdü. Trabzonspor'un iptal edilen golü için Belaruslu hakemlere teşekkür edilmesi gerektiğinin belirtildiği haberde, bilhassa şahin gibi gözleriyle bunu fark eden ve böylece Türk ekibinin şüphelerini ortadan kaldırdığı öne sürülen ilave yardımcı hakem Tsynkevich ile Juventus'u rövanş maçında zor durumda bırakabilecek bu golü iptal eden hakem Kulbakov'a övgüde bulunuldu.

Öte yandan, golün iptal edilmesi kararının zor olduğu ve doğru olup olmadığının belirlenmesinin ise imkansız olduğu vurgulanarak, "Kulbakov hangi kararı verirse versin mutlaka şüpheler kalacaktı" yorumu yapıldı.

Trabzonspor'un, Galatasaray'dan daha alt seviyede bir takım olduğunu öne süren gazete,

"HAKEMLERE TEŞEKKÜR ETMEK GEREK. ŞAHİN GİBİ GÖZLERİYLE BUNU FARK ETTİ"

Corriere dello Sport gazetesi, Juventus'un turu geçeceğinden emin olarak, "Fiorentina ve Juve, biz varız" manşetini attı. Hakem Kulbakov'un yönettiği maçta, her şeyin aydınlık olmadığını belirten gazete, "Olcan Adın'ın golü muğlak, haksız bir şekilde sayılmadı" diyerek, buna ilişkin haberde, "Adın'ın sayılmayan golü, ama top çıkmamıştı" başlığını kullandı.

LA REPUBBLICA: "O ZOR AKŞAMDA GÖSTERDİKLERİ PERFORMANS İÇİN TÜRKLERİ TEBRİK ETMEK LAZIM"

La Repubblica Gazetesi, Trabzonspor'un performansını beğenirken, Juventus'a eleştiri getirerek, "O zor akşamda gösterdikleri performans için Türkleri tebrik etmek lazım" diye yazdı.

Corriere della Sera gazetesi ise "Trabzonspor'un golünün verilmemesinin doğru olup olmadığını anlamak güç" yorumunu yaptı. eç (os)