Ömür AVCI/ TRABZON, () - TRABZONSPOR’un UEFA Avrupa Ligi 2. Tur Rövanş karşılaşmasında yarın akşam Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda ağırlayacağı İtalyan ekibi Juventus’un Teknik Direktörü Antoino Conte, "Trabzonspor’a büyük saygımız var, ama yarın kazanıp turu geçmeye çalışacağız” dedi.
STATTA YÜRÜYÜŞ YAPTILAR
Juventus takımı akşam saat 19.15 sıralarında özel uçakla Trabzon Havalimanı’na geldi. Bir grup taraftarın karşıladığı ve sevgi gösterisinde bulunduğu Juventus kafilesi, otele gitmeden önce maçın oynanacağı Avni Aker Stadyumu’na geldi ve futbolcular sahada kısa bir yürüyüş yaparak stadı inceledi. Oyuncuların özellikle stadın zeminini kontrol etmesi dikkat çekti. Stadyumda düzenlenen basın toplantısına kaleci Buffon ile birlikte katılan Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, "İlk maçtaki 2-0’lık sonuç bizim için bir avantaj tabii ki. Yarın akşam 25 bin kişilik sıcak bir taraftar topluluğu tarafından karşılanacağımızı biliyoruz. Fakat maçımızı oynayacağız ve avantajımızı değerlendirmeye çalışacağız. Hayli kuvvetli bir takım ve seyirciye karşı oynuyoruz. 2-0’ı korumaya çalışacağız. Bununla kalmayıp gol atmaya da çalışacağız tabii ki. Trabzon’a büyük saygımız var, ama maçı kazanıp turu geçmeye çalışacağız. UEFA’da da aynı Şampiyonlar Ligi’ndeki gibi büyük bir istekle oynayacağız. Geniş bir kadromuz var ve bütün oyuncularımız da maça hazırlar. Az günde çok maç oynayacağız ama buna da hazırlıklıyız. Oyuncularımdan ilk maçta oynadıkları gibi oyun bekliyorum. Oyuncularım da bu maça iyi hazırlandılar ve ellerinden gelen her şeyi vereceklerdir.
BUFFON’DAN ONUR’A ÖVGÜ
Juventus kalecisi Buffon ise, yarınki maçta ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtacaklarını söyledi. Buffon,Trabzonspor kalecisi Onur’la ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Onur’un maçlarını seyrettik. Çok güzel maçlar çıkarıyor. Çıkışları çok iyi. Torino’da çok iyi 2-3 kurtarış yaptı. Topu oyuna elle ve degajla çok iyi sokuyor. Çok iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim."

ÖA (TM/RT) (FOTOĞRAFLI)