JUVENTUS'UN ADINA YAKIŞIR ŞEKİLDE KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam Galatasaray ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Maçın oynanacağı Türk Telekom Arena Stadı'nda düzenlenen basın toplantısın Conte, Yarın akşam çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Daha öncede böyle zorlu maçlar oynadık. Bu kadar zorlu maçları çıkarabileceğimizi inanıyorum. Galatasaray kuvvetli ve evinde oynamanın avantajı olacak. Biz kendi oyunumuzu sahaya yansıtıp kazanmak istiyoruz dedi.

İtalyan çalıştırıcı, İstanbul'a maçtan iki gün önce gelmeleriyle ilgili olarak, Erken geldik ama çekindiğimiz bir durum yok. Şampiyonlar Ligi'nde maçları oynayacağımız şehirlere bir gün erken gidiyoruz. O şehirleri merak ediyorum ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin 'Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'un şansı yüzde 80' şeklinde yapmış olduğu açıklamalarının hatırlatılması üzerine Conte, Ben açıkçası yüzde veremem. Her maça teknik direktörler olarak yüzde 50 yüzde 50 bakarız. Beni ilgilendiren sahada iyi oynayan daha çok pozisyon yakalayanın kazanmasıdır yanıtını verdi.

Galatasaray İtalya'daki maçta defans yaptı. Yarın akşam nasıl bir planla oynamasını bekliyorsunuz sorusu üzerine Conte, Kuvvetli bir takımla oynayacağız. Kadrosunda Drogba ve Sneijder gibi yıldız oyuncular var. Daha çok dikkatli ve odaklanmamız gerekiyor. Juventus'un sahip olduğu kalitede bir oyun ortaya koymak istiyoruz ifadelerini kullandı.

Conte ayrıca, Sonuç hakkında hiçbir yorum yapmak istemiyorum bize iki sonuç da yetiyor. Juventus'un adına yakışır şekilde kazanmak için sahaya çıkacağız. dedi.

'Mancini'nin performansı konusunda neler düşünüyorsunuz' sorusuna ise Conte, Mancini az zamandır burada. Gittiği yeni ülkede ortamı öğrenmek için vakte ihtiyacı vardır. Ancak şunu söyleyebilirim Mancini ile Galatasaray emin ellerdedir. Galatasaray Fatih Terim ile de emin ellerdeydi. Terim, üst düzeyde bir teknik direktör. Manicini ile de Galatasaray emin ellerde yanıtını verdi.

'Pirlo'nun yokluğu sizi nasıl etkileyecek ' sorusu üzerine Conte, Sezonun en zor anlarından birisiydi Pirlo'nun yokluğu. Pirlo yok iken de kendi ligimizde iki maçı kazandık. Pirlo'nun yeri doldurulabilir değil. Pirlo'dan farklı karekterli oyuncularımız var diye konuştu.

Juventus'un tecrübeli kalecisi Gianluigi Buffon ise, Ortamın yarattığı zorluklardan etkilenmeden bir oyun sergilememiz gerekiyor. Glassgow'da taraftarın etkisi büyüktü ama biz orada da etkilenmeden oynadık şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, İtalya Ligi'nde gol yemiyorsun. İlk maçta Galatasaray'dan iki gol yedin sözleri üzerine Buffon, Yüksek kaliteli takımlarla mücadele ediyoruz. Ama aslında seviyesi belli aşağıda olan takımlardan da gol yiyor olabilirsiniz. Galatasaray dünya kalitesinde ve dünya seviyesinde hücumcuları var. Gol yemek her durumda geçerli olabiliyor dedi

Tecrübeli kaleci, Pirlo'nun yokluğuyla ilgili olarak da şunları söyledi;

Tabii ki yokluğu bizi zorlayacaktır. Onun yerine oynayacak kişinin mutlaka en yüksek isteği ile sahaya çıkacağı arzusu içindeyim. Pirlo'nun yokluğunda yaşadığımız süreç zor oldu. SERHAN TÜRK - İSTANBUL ST (GH)