JUDO Milli Takımı, yılın ilk uluslararası turnuvası olan ve bugün tamamlanan Afrika Açık'ta dört madalya kazandı ve 30 ülke içinde sekizinci sırayı aldı.

Yeni yılı Tunus'taki ortak çalışma kampıyla açan Judo Milli Takımı, 2014 yılının ilk sınavını bu hafta sonu Afrika Açık'ta verdi ve dört madalya aldı. Olimpiyat sıralamasına puan veren müsabaka olan Afrika Açık'ta Türkiye, 30 ülke içinde sekizinci oldu.

Fas'ın en büyük kenti Kazablanka'da iki gün süren turnuvada bayanlarda +78 kiloda Sebile Akbulut gümüş, 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve 57 kiloda Nazlıcan Özerler bronz madalya kazandı. Erkeklerde ise Batuhan Efemgil 90 kiloda üçüncü sırayı alıp, bronz madalya aldı.

SEBİLE'DEN GÜMÜŞ MADALYA

Türkiye'nin Fas'taki en büyük başarısına Sebile Akbulut imza attı. +78 kiloda mindere çıkan Sebile, Tunuslu ve İspanyol rakiplerini yenerek ulaştığı finalde Tunuslu Nihel Cheikh Rouhou'ya kaybetti ve gümüş madalya aldı.

AÇILIŞ DİLARA'DAN

Fas'ta Türkiye'nin ilk madalyası Dilara Lokmanhekim'den geldi. Şampiyonanın ilk gününde mindere çıkan Dilara, İspanyol rakibini yenip, bronz madalya kazandı. 2013 yılında sakatlığı nedeniyle hiç maç yapamayan 23 yaş altı Avrupa Şampiyonu Dilara, böylece iyileştikten sonra katıldığı ilk uluslararası turnuvada madalya almayı başardı. Birinci gün 57 kiloda Nazlıcan Özerler de bronz madalya aldı.

İKİ KARDEŞ YARI FİNALDE

Turnuvanın kapanış gününde 90 kiloda Oğuzhan ve Batuhan Efemgil kardeşler ikişer maç kazanıp, yarı finalist oldular ama finale ulaşamadılar. Devamında Oğuzhan bronz madalya maçını kaybederken, Batuhan Kanadalı rakibini yenip, madalyaya uzandı. os (os)