İngiltere'de bu sezon Tottenham forması ile bekleneni veremeyen İngiliz futbolcu Jermaine Defoe Kanada'nın Toronto takımına transfer oldu.

Toronto takımı ayrıca İtalya'nın Roma takımından Amerikalı milli oyuncu Michael Bradley ile anlaştı.

Geçen sezonu Doğu Konferansın da sondan ikinci bitiren Toronto'nun sahipleri "Maple Leaf Sports and Entertainment" , mart ayında başlayacak yenı sezon öncesı bu iki transfer ile gelecek sezona daha iyi bir kadro kurma niyetlerini gösterdiler.

İngiliz milli oyuncu Defoe 4 yıllık antlaşmaya vardı fakat 28 Şubata kadar takımı Tottenham'da devam edecek.

Kariyerinde Almanya'nın Monchengladbach ve İtalya'nın Chievo formaları giymiş olan Amerikalı oyuncu Bradley için ise Toronto kulübü İtalyan Roma'ya 10 milyon dolar bonservis ücreti verecek. Daha önce Kuzey Amerika ligini tercih eden ünlü futbolcular listesine Tottenham'dan eski takım arkadaşı İrlandalı Robie Keane, Thierry Henry ve David Beckham'dan sonra Defoe'yi de bu listeye ekleyebiliriz.

Defoe Tottenham'ın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada "Herkes benim için bu kulübün ne kadar değerli olduğunu biliyor. Burada ki son dakikama kadar taraftarlar ve kulüp için bütün kalbimle oynamaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.İngiliz futbolcu Defoe ayrıca kendisine 35 yaşına kadar futbola devam etmesini sağlayacak 4 yılık kontratı öneren Toronto takımına ve yeni bir tecrübe yaşayacak olmasına yardımcı olanlara da teşekkürlerini iletti.

2004 yılında Tottenham'a transfer olan Defoe, Portsmouth'ta ki kısa macerasından sonra tekrar 2009 da tekrar Tottenham'a döndü. Attığı 142 gol ile Tottenham'ın tarihinde ki en skorer beşinci isim olan, ayrıca Avrupa Kupalarında attığı 23 gol ile kulübün Avrupa'da ki en golcü ismi durumunda. Defoue İngiltere Milli Takımı için de şu ana kadar 55 maçta 19 gol attı ve Brezilya'da ki Dünya Kupasın da İngiltere Milli Takımında yer alması bekleniyor.

Defoe'nin ayrılmasının ardından elinde forvette sadece Soldado ve Adebayor kalan Tottenham menajeri Sherwood ise, kulübün bu transfer döneminde Defoe'nin yerine yeni seçenekleri gözden geçirdiğini belirtti.

İngiliz Defoe ve Amerikalı oyuncu Bradley, eski Tottenham savunmacısı Yeni Zelandalı Ryan Nelsen'nin teknik adamlığını yaptığı Toronto takımında yeni sezonda yerlerini alacaklar. ss(ud)