ALSANCAK Stadı'nın boşaltılması kararının ardından İzmir kulüpleri, kara kara düşündürürken kulüpler, deprem yaratan açıklama hakkında görüşlerini açıkladılar.
ALTINORDU:"HEPİMİZİN AYIBI"
Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dizdar, cangüvenliğinin ön planda tutulması gerektiğini belirterek, "Hayati tehlike söz konusu olunca verilen karara saygılıyız. Ancak İzmir'in modern statlara sahip olmaması hepimizin ayıbı. Atatürk Stadı'nın da depreme dayanıklı olup olmadığı ölçülmeli" dedi.
Stadın kapatılmasının büyük mağduriyete yol açacağını dile getiren Dizdar, "Stadın zemini geçen sezon yenilenmişti. Dört takım dönüşümlü olarak haftada iki maç oynuyordu. Atatürk Stadı'nın zemini çok kötü. Kışın ancak bir maçı kaldırabilir. Ayrıca tribünler sahaya çok uzak, rakipleri etkilemek imkansız. İlk maçımız Buca Arena'da. Daha sonra neresi gösterilirse orada oynayacağız" diye konuştu.
KARŞIYAKA TEPKİLİ
İzmir futbolunde deprem yaratan karara Karşıyaka cephesi de tepki gösterdi. Başkan Fatih Diniz, "Bu testler aylar önce yapılmalıydı. Zeminin bakımdan geçtiği dönemde tribünler de güçlendirilebilirdi. Geçen sezon zemin için Altay, Göztepe ve Altınordu'yla birlikte 150'şer bin TL'nin üzerinde para harcadık. Umarım Futbol Federasyonu bu parayı kulüplere geri öder. Tam bir kaos ortamı oluşacak. Kombine satışlarımız da karardan olumsuz etkilenecek" diye konuştu.
GÖZTEPE ŞAŞKIN
Sezonun başlamasına kısa süre kala Alsancak Stadı'nın deprem riski nedeniyle kapatılması Göztepe'yi de şaşırttı. Konuyu yönetim kurulunde değerlendireceklerini belirten 2'nci Başkan Fatih Dalan, "Şu an için bir açıklama yapmam doğru değil. Neler yapabileceğimizi görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.
HIZLA YENİLENMELİ
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, Alsancak Stadı'nın derhal yenilenerek spora kazandırılması gerektiğini söyledi. Stat arazisinin 25 bin ölçekli plan ve daha küçük ölçekli tüm nazım imar planlarında spor alanı olarak göründüğünü dile getiren Topal, "İmar Kanunu açısından şu an için buraya alışveriş merkezi veya başka bir tesis yapmak mümkün değil. Raporu görmedim ama deprem riski varse tribünler spor işlevini koruyarak bir an önce güçlendirilmeli veya yenilenmeli. Tesis yine İzmir futbolunun kullanımına sunulmalı. Sürecin takipçisiyiz" dedi.