FENERBAHÇE kongre üyesi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Aziz Yıldırım’ın açık farkla başkan seçildiği genel kurulda oy kullanmak için İstanbul’a gitmesi İzmirli taraftarlar arasında tepkiye yol açtı.
Altay, Bucaspor, Göztepe ve Karşıyaka taraftarları, sosyal medyada eleştirilerde bulundukları Kocaoğlu’nu İzmir kulüplerine sahip çıkmaya davet etti.
Altaylılar, "Sayın Kocaoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını davet ediyoruz", Bucasporlular, "İzmir’in sahipsizliğini bir kez daha anladık", Göztepeliler, "Sizi o koltukta oturtan Kadıköylüler ve Tokatlılar değil, İzmirlilerdir", Karşıyakalılar ise, "Sürekli işimiz İzmir, gücümüz İzmir sloganı kullanan Kocaoğlu, acaba hiçbir İzmir kulübünün kongresine katıldı mı?" yorumlarını yaptı.
KİM NEDEDİ
Niyazi Konuşmaz (Altay Başkanı): "Şehrini, insanını kucaklayan, şeçildiği kentin takımını destekleyen başkan istiyoruz. İzmir takımlarının maçına gelmeyen belediye başkanı istemiyoruz. Benim oyumu da helalliğimi de alamazsın sen Kocaoğlu. Sana her yol İstanbul olacak bundan sonra."
Fatih Diniz (Karşıyaka Başkanı): "Aziz Kocaoğlu’nun Fenerbahçe’yi tutması, genel kuruluna katılıp oy kullanması kendi tercihidir. Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Ancak İzmir kulüpleriyle daha fazla ilgilenmesini de isterim."
Hüsnü Kaya (Bucaspor Başkanı): "Aziz başkanın bu konuda eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Ne zaman randevu istesek görüşüyoruz. Yasal açıdan yapabileceği her türlü yardımı yerine getirdiğine inanıyorum."
Hüseyin Altınbaş (Göztepe Başkanı): "Aziz Kocaoğlu’nun en azından futbolla ilgilendiğini öğrenmek beni memnun etti. Eminim ki biz de Süper Lig hedefimize ulaştığımızda aynı şekilde destek verecektir. Urla tesisleri için destek vermekten kaçmadı. Elinden geleni yapıyor."
MK(YC/AÖ)