İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin Galatasaray'la 2 yıllık sözleşme imzalaması çizme basınının internet sitelerinde ve spor kanallarında geniş yer buldu. Yapılan yorumlarda, İstanbul'daki basın toplantısında Prandelli'nin İtalya'nın Dünya Kupası'ndan elenmesine neden olmasına ilişkin doyurucu açıklamalar yapmadığından dert yanıldı.

TGCOM24 SPORT

Prandelli için coşkulu bir karşılama yapıldı. Basın toplantısına ilgi çok yoğundu. Ancak Dünya Kupası'ndan elenmemize ilişkin doyurucu bir açıklama duyamadık.

LA REPUBBLICA

Prandelli tanıtım toplantısında, "Kurallar olmadan kazanılamaz. Kimse sadece kendini düşünemez" dedi. Bunlar adeta İtalya Milli Takımı'nın Berzilya'daki iflasını açıklayan sözler gibiydi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Prandelli'nin korkmadığı çok açık. "İyi günler" ve "Teşekkürler" gibi kelimelerle, dikkatsizce hemen Türkçe kelimeler kullandı. Prandelli, Galatasaray'ın basın toplantısında yaptığı cesur açıklamalarla, Dünya Kupası'nın pisliklerinden arınmış gibiydi.

CORRIERE DELLA SERA

Prandelli, hayal kırıklı yaratan Dünya Kupası'ndan sonra İtalya'da çarçabuk düşüşe geçerken, Türkiye'de bir kral gibi karşılandı.

Prandelli, Pisa Havalimanı'ndan özel uçakla İstanbul'a hareket etmeden önce, İtalya'dan kaçtığı iddialarına, "Ben kaçmıyorum. Tüm sevdiklerim İtalya'da. Hepinizi kucaklıyorum" diye yanıt verdi.

Milli takım geçmişi ise hala acılı ve ağır bile şekilde onun peşinde.

CORRIERE DELLO SPORT

Pradelli: "Doğru bir seçim yaptım"

Türk Telekom Arena'nın harika basın toplantısı salonu, Prandelli'nin tanıtımı için gazetecilerle tıka basa doluydu. Milli Takım'ın eski teknik direktörü, Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Prandelli basın toplantısında açıkladı: "Brezilya'dan döndükten hemen sonra beni aradıklarında kabul etmedim. Sonra düşündüm ve bu meydan okumaya ihtiyacım olduğuna karar verdim. Galatasaray'a 4'üncü yıldızı getirmek ve Avrupa'da kazanmak için buradayım."

LA STAMPA

"Prandelli, Galatasaray'da yeni yaşam"

Prandelli hemen Türkçe kelimeler kullanmaya başladı. Başkan Ünal Aysal, takımın yeni bir geleceği için çok mutluydu. Şimdilik yıllığı 3 milyon Euro'dan 2 yıllığına sözleşme imzalasa da, Prandelli'nin bonusları epey yüklü olacak.