Galatasaray ile Lazio arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi maçından bir gün önce Türkiye'nin başkentinde patlayan bomba İtalyanların gündemine girdi. Çizme'de geniş yankı uyandıran terör eylemiyle ilgili gelişmeler detaylarıyla İtalyan okurlarla buluşturuldu.

Hain saldırının Lazio'nun sarı-kırmızılı ekiple oynayacağı maçtan yalnızca bir gün önce gerçekleştiğine dikkat çekildi. konuyla ilgili İtalyan basınında şu ifadeler dikkat çekti: "Lazio'nun Türkiye'ye vardığı gün gerçekleşen saldırı şüphesiz ki mavi-beyazlılar için huzurlu anlar vaat etmiyor."

'Lazio durumdan endişeli'

"Lazio Türkiye'deki durumdan endişeli: Ankara'da canlı bomba patladı" başlığıyla verilen bir başka haberde, başkentteki patlamanın bilançosu paylaşılarak, olayın bir terör saldırısı olduğu duyuruldu.

'İstanbul-Ankara arası 500 km'

Öte yandan bazı sitelerde ise Ankara ve İstanbul ile ilgili bilgiler verildiği görüldü. Başkentin maçın oynanacağı şehre uzaklığının verildiği ve aradaki 500 kilometrelik mesafeye vurgu yapılarak, İstanbul'daki ortamın Ankara'ya göre daha iyi olduğu yorumlarının yapılması dikkat çekti.

Dolmabahçe'de buluşacaklar

Gerçekleşen saldırının ardından Lazio kafilesi için güvenlik tedbirlerinin artırılacağı belirtilirken, İstanbul'a gelen taraftarların da birlikte hareket edecekleri ifade edildi. Buna göre İtalyan futbolseverler bugün Dolmabahçe Sarayı'nın önünde buluşacak ve maçın başlamasına üç saat kala buradan otobüsle stada hareket edecekler.