OLİMPİYAT Hazırlık Merkezlerinden biri olan Bursa’da yüzme branşında sporcu yetiştirecek olan İtalyan antrenör Stefano Nurra ve Türkiye Yüzme Federasyonu yetkilileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’i ziyaret etti.
Başta Olimpiyatlar olmak üzere uluslararası müsabakalarda yarışacak olan sporcuları yetiştirecek Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin (THOM) hizmete girmesinin ardından çalışmalar hızlandı. Türkiye genelindeki 11 ilden biri olan ve faaliyete giren merkez bünyesinde güreş, atletizm ve yüzme branşlarında sporcuların yetiştirileceği Bursa’ya incelemelerde bulunmak üzere gelen Türkiye Yüzme Federasyonu heyeti, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’i ziyaret etti. Milli Takımlar Menajeri Erdem Sezer, Milli Takımlar Antrenörü Erkan Mutlu, Federasyon İl Temsilcisi Fatih Götüren ve antrenör Eray Açıkgöz’ün eşlik ettiği İtalyan yüzme antrenörü Stefano Nurra’nın ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını belirten İl Müdürü Şahin, Olimpik Merkezdeki teknik ekibin başına geçecek olan İtalyan antrenör Nurra’nın Bursa’da göreve başlayacak olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Olimpiyatlar başta olmak üzere uluslararası organizasyonlarda yarışacak sporcuların en iyi şekilde yetiştirilmesi için birikimli antrenörler eşliğinde planlı ve sistemli çalışmanın önemine değinen Şahin, milli yüzücülerin yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacak olan İtalyan antrenör Nurra gibi deneyimli kişilerin birikimlerinin antrenörlere aktarılması gerektiğine de dikkat çekti. Antrenör Nurra’nın en kısa sürede göreve başlamasını beklediklerini de kaydeden Şahin, başarılar dilediği İtalyan antrenöre ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini vurguladı.
HEM SPORCULARI HEM ANTRENÖRLERİ YETİŞTİRECEK
Antrenör Nurra’nın bir dönem İtalya Milli Takımında görev yaptığını ve sualtı teknik analiz de yapabildiğine işaret eden Milli Takımlar Menajeri Erdem Sezer ise, proje çerçevesinde İtalyan antrenörün hem sporcuları hem de haftada birkaç kez seminer vereceği antrenörleri eğiteceğini söyledi. Antrenör Stefano Nurra’nın çevre illerdeki yetenekli yüzücüler ve antrenörleri de tespit ederek çalışmalara davet edeceğini belirten Milli Takımlar Menajeri Sezer, yeni yılda göreve başlayacak olan İtalyan antrenörün en az 3 yıl görev yapacağını söyledi. İl Müdürü Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Federasyon heyeti ve İtalyan antrenör Nurra, ziyaretin ardından Yüksek Performans Merkezi ile Atatürk Kapalı ve Olimpik Yüzme Havuzunda incelemelerde bulundu.