Selma GÜVEN STROPPEL, Basel / Avusturalya açık tenis turnuvasının galibi İsviçreli Stanislas Wawrinka, Almanya ile İsviçre arasında krize neden oldu. Dün yapılacan finalde İspanyol Nadal'ı yenerek, kupanın sahibi olan Wawrinka'nın aniden alman pasapotunun ortaya çıkması isviçrelileri kızdırdı.

Avusturalya açık tenis turnuvasının galibi İsviçreli tenisçi Stanislas Wawrinka, Almanya ile İsviçre arasında krize neden oldu. Almanya'nın en çok tiraja sahip gazetesi Bild, "Almanların tenis coşkusu" başlığı ile verdiği haberde, Wawrinka'nın Alman pasaportu olduğuna dikkat çekildi. Haberde, Wawrinka'nın İsviçre vatandaşlığından hiç söz edilmezken, sadece Almanca bilmediğine ve İsviçre'de yaşadığına vurgu yapıldı. DEDEDEN MİRAS KALMA PASAPORT

Bu haber İsviçre'nin en yüksek tirajlı Blick gazetesinde yer aldı. Gazete, Bild'in yaptığını habercilikle alay ederek," İsviçre'li Wawrinka'yı Alman ilan etmek ayıp" dedi.

Gazete, Wawrinka'nın neden Alman pasaportu edindiğine de açıklık getirdi. Wawrinka'nın babasının dedesi 1946 yılında Çek Cumhuriyeti üzerinden önce Almanya'ya oradan da İsviçre'ye gelerek yerleşmiş. Büyük dede Almanya'da bulunduğu kısa süre içinde Alman pasaportu sahibi olmuş. Bu nedenle Wawrinka ailesinde herkesin Alman pasaportu bulunuyor.

Blick gazetesi, Wawrinka'nın hem kendisinin hem de babasının Almanca bilmediğine dikkat çekerek, ailenin üç kuşaktır İsviçre'de yaşadığına ve İsviçre vatandaşı olduklarına dikkat çekti.

Stanislas Wawrinka, dün dünya sıralamasında birinci durumda olan İspanyol Rafael Nadal'ı yenerek, Avusturalya Açık Tenis Turnuvasında kupaya sahip olmuştu. Bu sonuçla Wawrinda dünya sıralamasında üçüncülüğe oturdu.Dört yaşında bir kız çocuğu olan 29 yaşındaki Wawrinka, 39 yaşındaki Ilham Vuilloud ile evli.

SG (UD)