Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, () - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'den sonra Atletico Madrid'in de finale yükselmesi, İspanya'da büyük coşku yaşattı.

Atletico Madrid'in 40 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde finale ulaşması, taraftarları sokağa döktü. Madrid'deki kutlamaların yapıldığı Cibeles meydanında toplanan binlerce Atleticolu taraftar, zafer şarkıları ile takımlarının dünyanın bir numarası olmaya gittiğini ileri sürdüler. Ezeli rakipleri Real Madrid ile Lizbon'daki finalde karşılaşacak olan Atletico Madrid yönetimi ise bunun İspanyol futbolu için büyük bir olay olduğunu vurgulayarak, "Kim kazanırsa kim kaybederse neticede ülke futbolu kazanmış olacak" açıklamasını yaptı.

İspanya'da yayınlanan gazeteler ise, tarihi derbiden bahsetti. Gazeteler manşetlerine, "Böyle bir tarihi derbiyi bize yaşatacağınız için ikiniz de büyüksünüz" ifadesini taşıdı. Karşılaşmada takımının 3. golünü atan ve başarılı bir futbol ortaya koyan milli futbolcu Arda Turan için de övgü dolu cümleler kuran gazeteler, Türk oyuncunun takımının galibiyetinde kilit rol oynayan futbolcuların başında geldiğini belirttiler. Arda'nın attığı golün bireysel yetenek gerektiren bir beceri olduğuna işaret eden gazeteler, "Gollük vuruşun takibi olması gerektiğini Arda herkese öğretti" yorumunda bulundular.

İspanya'da yayınlanan önde gelen gazeteler Atletico Madrid'in galibiyetini bu manşetlerle duyurdu:

Marca Gazetesi: " Unutulması zor futbol dersi, Şampiyon İspanya" manşeti attı. Gazete, Lizbon'a gidecek iki takımın da bu kupayı hak eden bir futbol ortaya koyduğunu yazdı.

As gazetesi: "Madrid'den cennete yolculuk" başlığını atan gazete, aynı şehirden iki takımın tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya geleceğini belirtti.

El Mundo Deportivo gazetesi: "Atletico, 40 yıl aradan sonra tarihi kapıdan finale ulaştı" başlığını kullanan gazete, Diego Simeone'nin dar bütçe ile elindekileri iyi kullanarak olağanüstü bir başarı öyküsü yarattığına dikkat çekti.

Sport gazetesi: "Atletico, Mourinho'yu dağıttı" manşetini kullanan gazete, Chelsea'nin Portekizli hocasının Simeone karşısında aciz kaldığına işaret etti.

mç (os)