Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, hakkındaki iddialara cevap verdi.

Bazı federasyonların yurt dışına insan kaçırdığı konularında savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunulan Başkan Osman Arslan dün medyada yer alan konularla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

"Dün internet medyasında hakkımda iddialar yer aldı. İnsan kaçakçılığı ve sahte evrak ile ilgili iddianın savcılıkça gerçek dışı olduğu, hazırlanan metinde açıkça görülüyor. Biz, bu iddialarda bulunanlar açısından aklanmış bulunuyoruz. Görevi kötüye kullanma açısından bir inceleme gerekiyorsa savcı, 'ben yetkili değilim' diyerek dosyayı başka bir savcılığa gönderiyor. Biz o konuda da aklanacağımızdan eminiz. Hakkımızda suç duyurusunda bulunanların mahcup olacağından eminim. Söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğu haberin savcılık metninde ifade edildiği için, rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim hakkımızda suç duyurusu yapanların iftira ettikleri ortaya çıkmıştır" dedi.

"İNSAN KAÇAKCILIĞI DIŞINDAKİ DOSYALARDAN DA AKLANACAĞIZ"

Başkan Arslan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Şu anda savcılığa intikal etmiş mesnetsiz iddiaların tamamı ile ilgili olarak hukuksuz hiçbir işlemimizin olmadığını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bunu da devam etmekte olan yargıya saygı gereği, içeriğine girmeden ifade etmek istiyorum. Savcılık belgelerinde olduğu gibi, insan kaçakçılığı dışındaki belgelerle ilgili yargılandığımız hususlarda da gerçekler ortaya çıkacak. Bizim açmış olduğumuz davalarda da hakkımızda bu iftirayı kötü niyetle ortaya koyanların da cezasını bulacağını bütün kamuoyu yakın bir zamanda görecektir."

"SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİZİ KORUMUYOR"

Spor Genel Müdürlüğünün kendisini koruduğu söylentilerine Arslan, "Ne münasebet, Spor Genel Müdürlüğü yönetiminde bulunan insanlar hiç kimseyi korumak için değil, vazifelerini yapmak için orada bulunuyorlar. Hakkımızdaki suç duyurularının hepsini anında müfettişlere havale ediyorlar. Biz de adaletin yerini bulması için üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapıyoruz. Hakkımızdaki bütün iddialar müfettişler tarafından incelenmiştir. Tamamlananlar vardır, devam edenler vardır. Biz denetimden ve yargılanmaktan çekinen insanlar değiliz. Alnımız ak. Yargıya ve teftişe olan saygımızdan bugüne kadar susuyorduk. Ancak son haberler üzerine konuşmak zorunda kaldık. Spor Genel Müdürlüğü tüm konuların üzerine gitmiştir. Biz kamu hizmeti görüyoruz. Kamu hizmeti gören herkesin, her kurumun denetime hazır ve açık olması gerekir."

ERCAN ATA - ANKARA /

ea(gh)