Ercan ATA, Ankara-

İşitme Engelliler Federasyon Başkanı Osman Arslan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yurt dışına adam kaçırma iddiası ile yapılan şikayet dosyası, savcılıkça incelenerek Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderildi.

Hakkında yurt dışına insan kaçırdığı iddiası bulunan Osman Arslan ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'na yapılan şikayet savcılığa intikal etmişti. Teftiş kurulunca hazırlanan raporda, Gri pasaport alma nitelikleri taşımayan Özkan Çetin hakkında emniyet pasaport dairesine Başkan Osman Arslan gönderdiği yazı ile görevini kötüye kullandığı kararı verildi. Savcılığa intikal eden bu olayda 34360 sicil numaralı Cumhuriyet Savcısı Veli Güney soruşturmayı tamamladı ve Federasyon başkanı hakkında görevini kötüye kullandığına dair kararını vererek dosyayı 12.03.2014 tarihinde, Basın Suçları Soruşturma Bürosuna gönderdiği ortaya çıktı.

Teftiş kurulunun hazırlamış olduğu rapor doğrultusunda, Osman Arslan'ın iki yıl hak mahrumiyeti istemiyle Spor Genel Müdürlüğü ceza kuruluna gönderdiği öğrenildi. Ceza onaylanır ve Başkan hakkında iki yıl hak mahrumiyeti çıkarsa federasyon ile ilgili kayyum atanabilecek ve seçim kararı alınacak.

ea (ud)