TÜRKİYE İşitme Engelliler Spor Federasyonu'nun, Türkiye 1'inci Ligi'nde mücadele veren futbol takımlarına yaklaşık 1.5 yıldır destek vermediği gerekçesiyle, Ortadoğu ile Kırıkkale İşitme Engelliler futbol takımları, Ankara'da oynamaları gereken maça protesto için çıkmadı.
Orta Doğu İşitme Engelliler Takımı'nın Başkanı ve aynı zamanda futbolcusu olan Süleyman Arif Çelik, yaklaşık 1,5 yıldır verilmesi gereken desteği alamadıklarını, kulüplerin mağdur edildiğini söyledi. Çelik, "Kamuoyunda farkındalık oluşturmak için Pazar günü Türkiye İşitme Engelliler 1'inci  Ligi'nde Ankara Sincan Fatih Stadı'nda saat 11.00 de oynanması gereken Ortadoğu İşitme Engelliler ile Kırıkkale İşitme Engelliler maçında sporcularımız sahaya çıkmış ancak başlama vuruşunun yapılması ile sporcularımız orta sahada birleşerek oyuna müdahil olmamış ve yaklaşık 2 dakika süren protestomuz sonrası maçın hakemi karşılaşmayı tatil etmiştir. Sessizliğimizin sona ermesi için sporcularımız ellerindeki düdükleri çaldılar" dedi.
Çelik, işitme engelli bireylerin sosyal, toplumsal ve sportif hayata etkin ve tam olarak katılabilmeleri amacıyla kurulmuş işitme engelli spor kulübü olduklarını belirtti. Çelik, "Devletin desteği sayesinde biz engelli vatandaşların spor yoluyla hayata tutunmalarını sağlamak amacı ile faaliyetler yürütmekteyiz. Ancak devletimizin engelli sporuna gösterdiği hassasiyet ve gerekli çabalara rağmen, iş bilmez, kendi çıkarları peşinde koşan ve asıl amacı engelliliğe hizmet etmek olmayan federasyon başkanları yüzünden bütün işitme engelli spor kulüpleri maddi ve manevi olarak yıpranmış, neredeyse hepsi kapılarına kilit vuracak seviyede kötü duruma gelmiştir. Bizler zaten dezavantajlı bir gruplarız, sizin de bildiğiniz üzere taraftar gelirleri, sponsor desteği yardımlar alamamaktayız. Tek ve yegane gelir kaynağımız, devletimiz tarafından bizlere ödenen harcırahlar. Bundan da Federasyon nedeniyle faydalanamamakta, üstüne üstlük bankalara aylardır faizler ödemekteyiz" diye konuştu.

EG (AY/AK) (FOTOĞRAFLI)