17-25 Aralık sürecindee örgütün talimatı üzerine, FETÖ'nün kapatılan kurumlarından Bank Asya'ya 950 bin lira para yatırdığı belirlenen eski futbolcular Uğur Boral ile Zafer Biryol gözaltına alındıktan sonra itirafçı olmuşlardı.

Hatırlanacağı gibi daha önce de eski kaleci Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol tutuklanıp cezaevine gönderilmişlerdi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Uğur Boral'ın ifadesinde, 2003 yılında Gençlerbirliği'nden oynadığı dönemde FETÖ/PDY ile tanıştığını ve düzenlenen çeşitli sohbet toplantılarına katıldığını söylediği belirtildi.

İSİMLERİ TEK TEK VERDİ: Boral'ın, o dönemde yapılan çok sayıda sohbete katılan futbolcuların ismi savcılığa tek tek verdiği öğrenildi.

ÜÇ BÜYÜKLERDE TOP KOŞTURUYORLAR
Boral'ın itiraflarında önemli futbolcuların adının geçtiği öne sürülürken bunlardan bazılarının halen Süper Lig'de üç büyük kulüpte top koşturduğu belirlendi.

TEKNİK DİREKTÖR VE MENAJERLER DE VAR
Futbolcular dışında Süper Lig'de takım çalıştıran bazı teknik direktör ve menajerlerin isimlerinin de ifadelerde geçtiği öğrenildi. Ayrıca ismi geçen futbolcu, teknik direktör ve menajerlerin ByLock kullandıkları iddia edildi.

GÖZALTILAR KAPIDA
İfadeler sonrası soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın önümüzdeki günlerde bu kişileri ifadeye çağırması ya da gözaltına alması bekleniyor.