ADANA Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü'nün 16 ülkeden 42 kadın  sporcunun katılımı ile organize ettiği 10 bin USD ödüllü Uluslararası Sinan Südaş Cup Tenis Turnuvası'nda Adanalı Sporcu İpek Soylu, turnuvanın 1 numaralı seri başı Başak Eraydın'ı yenerek şampiyon oldu.
Bir gün önce çiftler de partneri Başak Eraydın ile şampiyonluk kürsüsüne çıkan İpek Soylu, finalde rakibi olan Başak Eraydın'ı zorlu bir mücadele ardından mağlup ederek teklerde şampiyonluk kupasını kazandı. Turnuva ardından yapılan ödül töreninde dereceye girenlerin kupaları Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ile Sinan Südaş'ın annesi Ayşen Südaş verdi.
Turnuva Direktörü Selçuk Şerifoğlu, 2009 yılından bu yana organize edilerek geleneksel hale getirilen Uluslararası Sinan Südaş Cup'ta çok güzel maçların ortaya konulduğunu, İpek Soylu'nun turnuvaya damgasını vurmasının da kendileri için ayrı mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Şerifoğlu, "Turnuvada adeta Türk rüzgarı esti. Önce çiftler şampiyonluğu kazanıldı, ardından da tekler finali 2 Türk kızı arasında oynandı. İpek'in teklerde şampiyonluğu bizim için çok anlamlı oldu" dedi.

(AP/AÖ) FOTOĞRAF