TÜRKİYE'DE BOYU KISA OLDUĞU İÇİN TÜRK TAKIMLARINDA TUTUNAMAYAN ERHUN ÖZTÜMER, İNGİLTERE'DE HARİKALAR YARATIYOR Bir yanda Diego Maradona, Lionel Messi, Enzo Şifo...Diğer yandan Türkiye'den Şifo Mehmet, Okan Buruk, Emre Belözoğlu...

Dünya ve Türk futboluna damgalarını vuran birkaç örneğini verdiğimiz yıldızlar, kısa olmalarına rağmen olağanüstü futbollarıyla binlerce hayranını peşlerine takıp götürmüş ve hala da götürüyor.

Bir de futbol dünyasının gözünden kaçmış, müthiş yetenekli gençler var sahalarda. Bu gençlerden biri de Erhun Öztümer (23). Sahaların bu yeni yıldızının boyu ise sadece 1.60 metre.

Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olan 1991 Greenwich doğumlu Erhun Öztümer, İngiltere yarı profesyonel lig takımlarından Dulwich Hamlet'te 10 numara olarak forma giyiyor. Geçen yıl ligde attığı 21 golle takımının Ryman League Premier Küme'ye çıkmasında önemli rol oynadı. Bu sezon da daha ligin yarısı geride kalırken, 17 gole ulaştı. Kupalarda 5, özel maçlarda da attığı 5 golle şu anda sayı 27'e çıkmış durumda.

Futbolla 5 yaşında Charlton altyapısında tanışan, 16 yaşına kadar aldığı alt yapı eğitimini takiben bir sezon da Fischer Athletic FC'nin formasını giyen Erhun'un karşısına Londra'da yaşayan, Türkiye'de Manisapor'da uzun yıllar profesyonel olarak oynayan Necdet Aydın'ı çıkarmış. Camianın "Süslü" Necdet adıyla tanıdığı bu futbolcu kurdu, Erhun'u görünce ona hayran kalmış. Aldığı gibi onu beş yıl önce o tarihte Süper Lig'de oynayan Manisaspor'a götürmüş. Ancak genç Erhun'un boyu bir türlü uzamayınca A takım Teknik Direktörleri Yılmaz Vural ve Levent Eriş, hayran kalmalarına rağmen sadece A2 takımın kadrolarında yer vermişler. Necdet Aydın, bu kez onu Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor'a götürmüş. Orada de herkes büyük yetenek olduğunu kabul etmişler Erhun'u. Ancak onlar da cesaret gösteremeyip, yine "Ama boyu kısa" diyerek A2 takımına hapsetmişler, attığı gollere şapka çıkarmışlar. Bir süre sonra Sivasspor yönetimi, altyapı takımları olan Türkiye 3. Ligi'ndeki Üsküdar Anadolu'ya göndermişler. Orada da Erhun, 1.5 yıl profesyonel kaldıktan sonra dönüş kararı almış. Londra'ya dönerek geçen sezon Dulwich Hamlet'e gelmiş.

İki sezondan beri ise adeta Dulwich Hamlet'i tek başına sırtlamış götürüyor. Ryman League Premier Küme'de halen ikinci olan takımını Conference League'e çıkartmakta kararlı.

Ortalama 800'e yakın seyircisi olan Dulwich Hamlet'te herkes ona tapıyor. Hepsi de sözbirliği etmişçesine, "Erhun, bizim Messi'miz" diyor.

Sky Bet League One takımı Millwall, geçen yıldan beri onu izliyor. Son olarak Premier Küme takımlarından Hull City, futbol dünyasının bu yeni Messi'sini üç haftalığına antrenmanlarına davet etmiş. Ancak Dulwich Hamlet teknik kadrosu, ihtiyacı olduğu Erhun'u kritik dönemde şimdilik bırakmamış.

Dulwich Hamlet formasıyla lig, kupa ve özel maçlarda iki sezonda 60'a yakın kez ağları havalandıran 10 numara sezon sonunda bu kez 'boyuna bakıp, futbolundan şüphe edenlere en güzel cevabı vereceğe benziyor. FARUK ZABCI - LONDRA / (fotoğraflı) FZ(GH)