İngiltere'de futbol maçlarında şike olaylarının üzerine giden The Daily Telegraph gazetesi, bugünkü birinci sayfa "Üç Kişi Futbolda Şike Yapma Komplosundan Suçlu Bulundu" manşetli haberinde, 1960 yılından bu yana ilk defa şike zanlıların hüküm giyeceklerini bildirdi.

İngiliz futbol maçlarında şike girişimlerinde bulunan üç kişinin suçlu bulunduğunu yazan İngiliz gazetesi, Singapur'lu işadamları Chann Sankaran (33) , Krishna Sanjey Ganeshan (43) ve eski profesyonel futbolcu Michael Boateng'in, altı hafta süren mahkemelerinden sonra suçlu oldukları karara bağlandı.

Sankaran ve Ganeshan'ın uluslararası şikeci Wilson Raj Perumal ile ilişkisi ortaya çıktı. Singapurlu iki işadamının İngiltere'de şike yapabilecek futbolcuları bulmaya çalıştıkları ve onlara para tekliflerinde bulundukları anlaşıldı. Şike soruşturmasını yürüten Ulusal Suç Ajansı, The Daily Telegraph ile birlikte hareket ederek şike iddialarını değerlendirdi.

Sankaran, Premier Lig dışındaki aşağı İngiliz Liglerinde 70 bin sterline şike için futbolcu ayarlayabileceğini gizli kameralara söylemişti.

Birmingham Asliye Ceza Mahkemesi suçlu bulunan üç sanığın alacakları ceza yargıç tarafından cuma günü açıklanacak.

FARUK ZABCI - LONDRA /