Dünya Kupası bugüne kadar İngiliz gazetelerinin birinci sayfalarında geniş yer alırken, Arjantin'in Hollanda'yı penaltı atışlarıyla yenip finale kalması haberi ancak spor sayfalarına manşet oldu. Gazetelerin hiçbiri birinci sayfalardan Arjantin'in başarısını görmedi ve Almanya-Brezilya maçının yankılarını sürdürmeyi tercih etti.

1982 yılında zamanın İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'in İngiliz donanmasını Arjantin'in istila ettiği Falkland Adası'na gönderip Arjantin ile savaşa girmesinin bunda etkisi olduğu öğrenildi. İngiltere, Arjantin'i hala eski bir düşman olarak görüyor. 258 İngiliz, 649 Arjantinlinin öldüğü savaş unutulamıyor.

Bugünkü spor manşetleri de iki ülke arasındaki düşmanlığı hatırlatıyor.

Daily Express spor sayfasında Hollanda için "Zalim" manşetini atarken, İngiltere'nin en yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Mail, "Peki Şimdi Kimi Tutacağız?" manşetini atarak İngiliz basınının Arjantin'e karşı tutumunu sergiledi.

Daily Mail, kartları cebinde tutmaya özen gösteren maçın Türk hakemi Cüneyt Çakır'a 10 üzerinden 6.5 yıldızla iyi not verdi. Cüneyt Çakır'ın sağduyusunu kullanan bir hakemlik yaptığına dikkat çekildi. Sneijder 5.5, Robben 6, Kuyt 6 puan alırken kaleci Romero 7.5 puan ile en fazla yıldızı alan futbolcu oldu.

Daily Mail'deki haberde, Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal, iki futbolcunun penaltı atmayı reddettiğini belirterek, "İlk penaltıyı gole çevirmeniz lazım dedim. Vlaar'a sormadan iki futbolcuya teklif ettim. Vlaar sahadaki en iyi futbolcuydu ve kendine güveni olduğunu düşündüm ama penaltı atışlarında gol atmanın kolay olmadığı görüldü" dedi.