İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, Fenerbahçe'nin Hollanda Milli Takımı'nda oynayan futbolcusu Dirk Kuyt'ın Dünya Kupası finalleriyle ilgili açıklamalarına iki sayfa ayırdı.

Gazete Kuyt'ın, "Üçüncü veya dördüncü bitirmemiz kimin umurunda? Yenilginin acısı çok berbat" sözlerini başlığa çıkardı. The Sun, "Kuyt'ın Penaltı Atışları Cehennemi"ni yazarken, Dirk Kuyt'un Dünya Kupası'nda üçüncülük veya dördüncülük için oynamanın Hollandalı hocası Louis van Gaal'in gözünde neden bir şey ifade etmediğini açıkladığına dikkat çekti.

Yarı finalde Arjantin'e penaltı atışlarında kaybetmenin acısını çeken Fenerbahçeli oyuncu Kuyt'ın, "Bu antrenör için bir şey var. Dünya Kupası'nı kazanmak istedi. O böyle bir antrenör. Sadece kazanmak ve başarılı olmak istiyor. Eminim bundan sonraki işinde (Manchester United'ı kastediyor) de başarılı olacaktır" diye konuştuğu kaydedildi.

The Sun ayrıca haberinde, van Gaal'in Dünya Kupası rüyasının Sao Paulo'da çarşamba günü Arjantin'e penaltı atışlarında 4-2 yenilmesiyle sona erdiğini belirtti.

Haberde Kuyt'ın şu sözlerine yer verildi;

"Finale çok yakınlaştık. Penaltılarla kaybetmek çok acı. Doğrusunu söylemek gerekiyorsa finale kalamadığımız için cumartesi günkü maçı düşünmüyorum. Dünya Kupası'nı alacağımıza ve bunun bizim turnuvamız olduğuna inanmıştım ve iyi de oynadık. Finale çok yakındık ve Almanya'yı finalde yeneceğimize inanıyordum. Şimdi başka bir maça odaklanmamız gerekiyor. İki maç kaybederek dönmek çok ağır geliyor."

Yarı finallere kalmayı başarı sayıp saymadığı sorulduğunda Kuyt, şu yanıtı verdi:

"Şu anda böyle hissetmiyoruz. Takımda genç futbolcular var. Yarı finalde oynayan beş veya altı futbolcumuz Hollanda Ligi'nde oynuyor. Takımımızdan gurur duymalıyız. Aslanlar gibi savunma yaptık. Fakat top bizdeyken istediğimiz kadar fırsat yaratamadık. Arjantin de defans olarak kuvvetliydi. Zor ve uzun bir maç oldu ama takım ruhu hepimizde çok iyiydi. Hocamız bize öncü oldu. 23 futbolcu çok önemli. Biz 11 oyuncu değiliz, 22 oyuncuyuz. Herkesin bu başarıda payı var."

Profesyonel yaşamında hiç penaltı kurtarmamış kaleci Jasper Cillessen'e de güvendiğini söyleyen Kuyt, "Tim Krull dışında Cillessen'e de güveniyoruz. 3 futbolcu hakkımızı kullandığımız için sahadaki futbolcularla yetinmek zorunda kaldık. Normal koşularda Robin van Persie ve Nigel de Jong penaltıları atar. 23 futbolcuyuz ve güvenimiz vardı. Penaltı atanlara saygım var. Kaçırabilirler ama maçta olur. Kendimize güvendik ama herkesi şaşırttık. Başında çok tenkit aldık ama bazı iyi takımları yendik.İspanya'yı yendik. Şili iyi takımdı. Arjantin'e karşı 120 dakika oynadık ve onlara zor maç yaşattık. Dünya Kupası'nda iyiydik ama yarı finalde kaybettik. Arjantin futbolu beni pek etkilemedi. Maçı videoda izlerseniz, savunmamız Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain' karşı oynadı. Onların dört beş savunmasından Arjen Robben ve Van Persie'yi bulmak zor oldu" diye konuştu.