Faruk ZABCI/LONDRA, () - İNGİLİZ basını, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur mücadelesinde 1-1'in rövanşında Galatasaray'ı sahasında 2 - 0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Chelsea'ye övgüler yağdırırken, Drogba, Eto'o ve Mourinho hakkında ilginç başlıklar attılar.

Daily Mirror, "Drogba'nın Mirasçıları" manşetini atarken Jose Mourinho'nun Chelsea'nin efsane futbolcusuna "Ölüm Öpücüğü" verdiğini yazdı. Tüm gazeteler Jose Mourinho'nun takımının son sekise kalarak dünyanın en büyük takımları arasına girdiğine dikkat çektiler. İki yıl önce Şampiyonlar Ligi finalinde attığı penaltı golüyle "Chelsea'nin Efsane futbolcusu" olan Didier Drogba'ya maçtan çöce çok iyi bir karşılama yapıldığı kaydedildi.

İlk yarıda Samuel Eto'o ve Gasry Cahill'in gollerinin Drogba'yı üzdüğünü yazan Daily Mirror, "Efsane için masallarda görülen veda gerçekleşmedi" yorumunu yaptı. "Didier Drogba için çok uzak bir köprü (Stamford Bridge kastediliyor)" manşetli haberde Eto'o'nun Afrika kuvvet gösterisinde Drogba'yı gölgede bıraktığı vurgulandı. "Usta Maviler Drogba sınavını geçti" manşetli haberinde Daily Express, Jose Mourinho'nun Chelsea'de 1000 maç rekoruna göz diktiğine dikkat çekti.

Jose Mourinho'nun gizlice çekilen bir filmde yaşıyla dalga geçtiği Eto'o ile ilgili olarak Daily Express "Eto'o şimdi Baba olduğunu kanıtladı" diyerek Galatasaray'a attığı gollü överken "Maç emektar bir futbolcu sayesinde kazanıldı ama bu futbolcu Drogba değil" yorumunu yaptı. Dönen efsane Drogba'nın önce kutlandığını sonra prangayaya vurulduğunu yazan Daily Express, Didier Drogba yerine Samuel Eto'o'yu göklere çıkarttı.

The Daily Telegraph da Eto'o'yu spor ekine kapak yaptı.

ETO'O DÖNER YEDİ, UĞURLU GELDİ

Eto'o'nun attığı golü seyreden Efes2 çalışanları ise "Lonkantaya gelip bizden yediği döner Eto'oya uğurlu geldi. Maçtan önce dönerle beslenmek ona iyi geldi" diye konuştular. 70 Galatasaray tarafı GS maçlarının büyük ekranlı televizyonlarda West End'de seyredildiği Efes2'de Eto'o'nun attığı golle yıkıldılar.

Londra'da yaşayan Galatasaray taraftarı Okan Cıkcık, "Maçtan önce Drogba'nın gözünü boyayarak onu maç havasından çıkarttılar. Efsane Drogba tribünü önünde oynayan Drogba'yı Chelsea'liler kendilerine çekmeyi başardılar. Drogba bu yüzden gerçek oyununu sergileyemedi" diyerek ateş püskürdü.

Diğer taraftan maçı canlı veren ITV televizyonu ikinci golün olmasına yol açan kornerin Chelsea'li futbolcuların ayağından çizgiyi geçtiğini ve korner olmadığını gösterdi.

fz (ud)