7'inci Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından Türkiye'ye verilen ve 6 ülkenin katıldığı Zihinsel Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonasını değerlendiren (INAS) Zihinsel Engelliler Dünya federasyonu başkanı Brezilya'lı Jose Amaury Russo şampiyonayı ve Ülkelerin Olimpiyatları almalarındaki faktörleri değerlendirdi.
Başkan Jose Amaury Russo, "Türkiye Özel sorcular Federasyonu tarafından organize edilen bu Dünya şampiyonası çok güzel organize edildi, "dedi
Russo,"Türkiye'den çok memnunuz. Zihinsel Engelli sporcuların bilinç düzeylerini artırması için butün şampiyonalar çok önemli.
Normal olimpiyatlar ve Paralimpik oyunların hangi ülkeye gideceği konusundaki ön önemli unsurlardan birincisi engelli organizasyonlarından geçiyor. 1."si şu anda Türkiye'de düzenlenmekte olan Dünya basketbol şampiyonası. Bu tür şampiyonaların hangi ülkelerde hangi sıklıklarda düzenlendiği çok büyük bir önem arz ediyor. Bir ülkede bu ve benzeri organizasyonlar çokça düzenleniyorsa o ülkenin Olimpiyatlara ve Paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapması için bir avantaj sağlıyor. O ülkenin engelli sporlara bakış açısı, onlara duydukları ilgi gösterme şekilleri de avantaj sağlıyor. Japonya'nın Olimpiyatları almasındaki etkinin düzenlemiş oldukları engelli organizasyonlardaki başarıları olmalarının etkisi olduğunu düşünüyorum, "diye konuştu
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Türkiye artık organizasyonlarda bir marka oldu, "dedi
Aydın, "Türkiye bu şampiyona ile bir marka daha eklediğini görüyoruz. Dünya başkanı Jose Amaury Russo'nunda söylediği gibi, organizasyona gerek sportif, gerekse konaklama açısından ve her türlü hizmetlerde tam puan aldık. Herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle basının bu şampiyonaya gösterdiği ilgi çok önemliydi. Gelen tüm ülke sporcuları gönlümüzün 1.'si oldu. Yarın bu şampiyon belli olacak. Tekrar ediyorum onlar benim 1.'si oldular,"dedi. EA(MA/FG)