İsmail AKDUMAN/ SAMSUN, () - SAMSUNSPOR'un efsane futbolcularından Celil Sağır, Türkiye şöhretler karmasıyla yapılan maçın ardından faal futbol hayatını noktaladı. Celil'in jübilesine bir çok ünlü futbolcu katıldı.
Profesyol futbol kariyerine 1992'de transfer olduğu Samsun takımlarından Kadıköyspor'da başlayan ve ardından 1994 yılında Samsunspor'a gecen Celil Sağır, Samsun 19 Mayıs Statyumunda yapılan özel bir karşıyaşmayla jübile yaptı. 2000-01 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Celil Sağır, yaşadığı sakatlık yüzünden verimli olamayınca sezon sonu tekrar Samsunspor'a döndü. 5 sezon daha kırmızı beyazlı takımın formasını giyen ünlü futbolcu daha sonra sırasıyla Malatyaspor, Rizespor ve son olarak Tekirdağspor'da oynadı. Celil Sağır, Mustafa Denizli döneminde 7 kez Türkiye A Milli Futbol Takımı çağrıldı.
Kırmızı beyazlı çubuklu forma ile mücadele eden Samsun Şöhretler Karması'nda Celil Sağır, İsa Turan, Ercan Kol,  Dobi Hasan, Cenk İşler gibi ünlüler yer alırken, Beyaz formayla sahaya çıkan Türkiye Şöhretleri'nde Semih Yuvakuran, Tümer Metin, Hasan Vezir, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal gibi eski futbolcular katıldı. Ancak tribünlerin boş kalması dikkat çekti. Ünlü futbolcular Hami Mandıralı, Hasan Vezir, Dobi Hasan, Tanju Çolak futbol hayatını noktalayan Celil Sağır'a destek amacıyla geldiklerini söyledi. 30 dakikadan 2 devre halinde oynanan karşılaşmayı Samsun Şöhretler karması 9-4 kazandı.
Karşılaşmayı yönetmeye başlayan orta Hakem Ali Gürler'de meslek hayatına son noktayı koyarken, karşılaşmanın geri kalan kısmını  Fifa kokartlı eski hakem Ali aydın idare etti.

FOTOĞRAFLI