Sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Borussia Dortmund'un orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'ın antrenmanlara başladığı ve Ocak ayında sahalara hazır olarak döneceği belirtildi.

Alman Bild Gazetesi, "İlkay Ocak'ta dönüyor" başlığı ile verdiği haberinde, Borussia Dortmund'un orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'ın cuma günü yapılan son antrenmanın tamanına katılarak, Ocak ayı için iyi sinyal verdiğini yazdı.

En son 14 Ağustos'ta Paraguay ile Almanya arasında oynan maçta forma giyen ve ardından belinden yaşadığı şansız sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan İlkay Gündoğan'ın, uzun süre yatak tedavisi gördüğü ve belinden ayaklarına kadar acı çektiği aktarıldı. Acılara veda eden ve büyük ölçüde sağlığına kavuşan İlkay Gündoğan'ın cuma günü çıktığı Borussia Dortmund antrenmanın ardından Bild'e, "Uzun zaman sonra takımla çalışmalara başlayabildiğim için tabii ki menmunum. Ümit ederim bu olumlu gelişmeler, devre arası tatilinde daha da iyi olur" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Bild Gazetesi, 18 hafta sonra antrenmana çıkan İlkay Gündoğan'ın yalnız Borussia Dortmund camiasında değil, Almanya Milli Takım Teknik Dörektörü Joachim Löw cephesinde de büyük sevinç yarattığı belirtildi. TEMEL ELCİVAN - DUİSBURG / TE(GH)