Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda bugün oynanan ilk yarı final maçında Galatasaray Odeabank, Adana Botaş'ı 54-63 yenerek final vizesini aldı.

Ankara'da devam eden Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası 8'li finallerinde bu akşam oynanan yarı final mücadelesinde Adana Botaş ile Galatasaray Odeabenk karşı karşıya geldi. Maçtan 54-63 galip ayrılan Galatasaray Odeabank ilk finalist oldu. Maçın yıldızı seçilen Galatasaray Odeabank takımından Işıl Alben'e ödülünü Ankara Vali Yardımcısı Nihat Nalbant verdi.

Başa baş bir mücadeleye sahne olan ve 14-14 eşitlikle tamamlanan ilk periyot sonrasında Sarı Kırmızılılar, ribaundlardaki üstünlükle skor avantajını ele geçirdi ve soyunma odasına 17-30 önde gitti. Nevriye Yılmaz ile üçüncü periyotta etkenliğini sürdüren Galatasaray Odeabank, son periyoda 38-52 önde girdi. Botaş'ın farkı eritme çabaları sonuç vermedi Işıl Alben ile skor bulan Sarı Kırmızılılar maçtan 54-63 galip ayrıldı. Işıl Alben 12 sayı, 10 ribaund, 5 asist ile oyunun her bölümüne önemli katkı yaparak takımını galibiyete taşıyan isimlerin başında geldi. ANKARA /