KAYSERİ Erciyesspor, Kardemir Karabükspor’un kaptanı 27 yaşındaki forvet oyuncusu İlhan Parlak ile anlaştı. Kulüp Başkanı Ziya Eren, sportif direktörlük görevine kulüp çalışanlarından Nuhkan Rüzgar’ın getirildiğini açıkladı.
Kayseri Erciyesspor Bakanı Ziya Eren ve yönetim kurulu, Hacı Boydak Kulüp Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Ziya Eren, menajerlerin kulübe her gün yeni isim önerdiğini ancak, henüz hiçbir teknik direktörle görüşmediklerini söyledi.
Başkan Eren, medyada teknik direktör ve futbolcu konusunda değişik isimlerin yer aldığını, geçen yıl yaptıkları hatalar nedeniyle, temkinli ve hassas davrandıklarını anlattı. Kulüp Başkanı Ziya Eren, şimdiye kadar sadece Hikmet Kahraman ile görüştüklerini, kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiklerini anlatırken şöyle dedi:
"Maalesef kirli bir camiadayız. İsimler bize menajerler aracılığıyla sunuluyor. Menajerin sunduğu teknik direktörle anlaştığınızda, menajerin o teknik direktör aracılığıyla kulübe kaç futbolcu vermesi gerekir? Kulüp başkanı, menajer aracılığıyla teknik direktörle görüşüyorsa vay o kulüp başkanının haline. Hikmet Karaman ile görüşmemiz biraz olumsuz geçti. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik. Zor süreci atlatacak ender teknik direktörlerden biriydi. Ama futbol bireysel değil takım oyunu. Herkesin çabası ve duasıyla ligde kaldık. İlk devre bittiğinde düşecek 3 takımdan biri Kayseri Erciyesspor olarak gösteriliyordu. Biz kalacağımıza inandık. Ve bunu hep birlikte başardık."
Başkan Ziya Eren, spor sayfalarında hiç konuşmadıkları, görüşmedikleri teknik direktör ve futbolcuların isimlerinin yer aldığını ifade ederken anlaştıkları İlhan Parlak’ın futbol yaşamını  burada tamamlayıp, aktif futbolu bıraktıktan sonra da sportif anlamda kendilerini temsil etmeye devam edeceğini anlattı.
Başkan Eren, kulüplerin transfer dışında aylık 800 bin lira gideri olduğunu, diğer kulüplere şehirlerin sahip çıktığı halde mavi- siyahlı kulübün bu anlamda destek görmediğini ifade etti. Başkan Ziya Eren, şöyle konuştu:
"Kayseri Erciyesspor kulübüne dua ve maneviyat dışında hiçbir destek yok. Tüm sorumluluk benim omuzumda. Şehrin, basının bakışı da bir nebze değişmeli. Yerel gazetelerin spor sayfasında Kayseri Erciyesspor haberi yok. Basın böyle bakarsa ben kimi nasıl eleştireyim?"
Kulübün kurumsallaşma eksiğini gidermek için çalışma başlattıklarını da anlatan Başkan Ziya Eren, "Bu anlamda kulübümüzün Sportif direktörlük görevine Nuhkan Rüzgar getirildi. Yönetimimizin altında çalışacak ve transferlerle ilgili işlerle artık kulüp başkanı değil Sportif direktörümüz değerlendirerek bize iletecek . Avrupa Koordinatörlüğüne Serdar Dağlı getirildi" dedi.
Kayserispor’dan şu ana kadar oyuncu istekleri olmadığını,  girişimleri olması halinde yardımcı olacaklarına inandıklarını, iki kulüp arasında hiçbir sorun bulunmadığını bildiren Başkan Eren, şöyle devam etti:
"Yönetim kurulu olarak tüm teknik direktör isimleriyle ilgili kendi içimizde çalışma yaptık. Daha önceki hatayı tekrarlamamak amacıyla teknik direktörden önce transfere başladık. İlhan’la anlaştık. Görüştüğümüz bazı futbolcular var. Onlarla da hafta içinde İstanbul’da görüşeceğiz. Bu seneki oluşturacağımız takımın kalıcı olması için mantıklı makul iyi transfer mühendisliği ile doğru tercihler yaparak devam etmesini arzulamadığımız ama kontratları nedeniyle gönderemediğimiz oyuncular var. Geçen sezonki kadronun yüzde 45’i kiralık ya da sözleşmesi bitti. Gelecek adına doğru planlamalarla bir daha zor günler yaşamamak adına bütçemiz doğrultusunda mücadele veriyoruz. Bundan sonra teknik direktörün her dediğine evet diyen kulüp olmayacağız. Kayseri Erciyesspor’un borcu olduğu kasıtlı haberler. 14 Mayıs itibarıyla kulübümüzün, teknik heyet, futbolcu, çalışan at yapı, prim, maç başı, maaş kimsenin alacağı yok. İddia ediyorum 18 kulüplü ligde benim taktımın gibi borçsuz takım yok. Kulübün sadece şahsıma borcu var. Şehirden destek beklediğimizi her zaman söylüyoruz. "

DÖ(OE/AÖ) FOTOĞRAF