ERCAN ATA - ANKARA /



Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 36 yıllık başkanlığı süresince 57 antrenör ile çalışırken, bunlardan 36 ismi görevden aldı veya anlaşma imzalamadı. Bu isimler arasında son darbeyi ise Mehmet Özdilek yedi.

Bu davranışlarıyla yönetim kurulunda bulunan bazı isimler tarafından tepki alan Cavcav'ın, Özdilek ile de anlaşamayarak boşalan teknik direktör koltuğuna getirdiği son isim ise Kemal Özdeş oldu.

Dün söylediğini bugün unuttuğu iddia edilen Başkan İlhan Cavcav'ın, antrenörlere ve yönetim toplantılarındaki davranışları nedeniyle tepki çektiği belirtildi. 36 yıldır Gençlerbirliği kulüp başkanlığını yürüten İlhan Cavcav, bu süre içerisinde 57 antrenör ile çalışırken, 36 ismi tek taraflı olarak görevden aldı.

Birçok futbolcu transferlerini kendisi yapmasına rağmen başkalarını suçladığı belirtilen Başkan Cavcav, Fehmi Baştüzel, Kadri Aytaç, Teoman Yamanlar, Metin türel, Samet Aybaba, Erdoğan Arıca, Mesut Bakkal, Fuat Çapa ve Ersun Yanal gibi isimlerle 2 ve daha fazla kez sözleşme imzaladı. Ersun Yanal ve Giray Bulak ile de anlaşan İlhan Cavcav, idmana çıkmadan bu isimlere belirli bir para ödeyerek göndermesi ile tarihe geçmişti.

Takımın transferlerini kendisi yapan ve birçok kez antrenörleri ve yönetimindeki arkadaşlarını suçladığı öğrenilen İlhan Cavcav'ın hiçbirinden memnun kalmayarak görevlerinden aldığı veya anlaşma yapmadığı hocalar ise şöyle:

"Ruhi Yavuz, Fehmi Baştüzel, Mümtaz Tümer, Enver Ürekli, Teoman Yamanlar, Kadri Aytaç, Tınaz Tırpan, Erkan Kural, Metin Türel, Hüsnü Macurni, İbrahim Aydın, Gündüz Tekin Onay, Josep Jarabinsky, Aldoğan Argon, Battal Tokyay, Valeri Nepomniachi, Gurban Berdiev, Agusto Palacios, Zafer Göcüler, Sadi Tekelioğlu, Luka Peruzoviç, Yılmaz Vural, Karol Pecze, Samet Aybaba, Hasan Gül, Walter Meeuws, Erdoğan Arıca, Ersun Yanal, Oğuz Çetin, Ziya Doğan, Mesut Bakkal, Fuat Çapa, Reinhard Stumpf, Bülent Korkmaz, Thomas Doll, Ralf Zumdick, Mustafa Kaplan, Giray Bulak, Metin Diyadin, Mehmet Özdilek."

ea(gh)