Soner UÇAK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİRSPOR Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer'in yaptığı açıklamaları eleştirdi.
Mesut Hoşcan, Gültekin Gencer'in internet haber sitelerinde yayınlanan açıklamalarında, küme düşmeleri olayında bazı kulüpleri suçlamasına bir anlam veremediği söyledi. Hoşcan şöyle devam etti: "Antalyaspor Başkanına ait açıklamalar bizim gibi kulüpler arasında dostluk bağı kurmayı amaçlayan yönetim ve camiayı derinden üzmüştür. Sayın başkanın yapmış olduğu açıklamalar her ne kadar kulüpler arasında dostluk köprüleri kurmayı amaç edinen bir camiayı derinden yaralasa da bu tavır ve değerlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Ancak yapılan açıklamalarda bizzati açıklamayı yapan kişi tarafından aydınlatılması gereken noktalar mevcut olduğunu belirtmek istiyorum. Öncelikli olarak Antalyaspor'un küme düştüğüne duyduğumuz üzüntüyü belirtmek gerekiyor. Sayın başkanın Antalyaspor'un küme düşmesine Eskişehirspor ve Sivasspor'u bahane eder tutumunu anlamış değilim. Ciddi bir özeleştiri yapması gerekiyor. Küme düşmeye oynayan rakipleri ile oynadıkları maçlarda aldıkları sonuçlar ortadadır.
Öte yandan hakkımızla gitmeye hak kazandığımız Avrupa kupaları ve ligdeki konumuz ile ilgili olarak sarf ettiği sözleri camiam adına esefle kınıyorum. Ayrıca Antalyaspor başkanının gerek futbolcularımıza gerek ise teknik heyetimiz ile ilgili olarak sarf ettiği sözler ve açıklamasında yer alan acı gerçekler sözlerinin de ciddi şekilde aydınlatılması gerekiyor. Başkan hangi futbolcularımızla konuşmuş ve o acı gerçekler nedir? Antalyaspor başkanının Ciddi bir travmayı atlamak üzere olan Türk futbolunun böyle açıklamalarla  yıpratılmasına futbol camiasından biri olarak nasıl razı olduğunu anlayabilmiş değilim. Ortaya attığı iddiaları aydınlatmak Antalyaspor başkanının ciddi görevleri arasında yer almaktadır. Dostluğu sporun ana paydası olarak gören Eskişehirspor olarak bu tür söylemlerle muhatap olmak istemiyoruz. Herkesin bu hassasiyetimize özen göstermesini beklemek ise en doğal hakkımdır."

SU (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)