ESKİŞEHİRSPOR Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, 3 Temmuz sürecinden bir an önce çıkılması gerektiğini söyleyerek, "Türk futbolu ciddi darbeler aldı ve almaya devam ediyor. Bu yüzden 3 Temmuz süreci bir an evvel sonuca bağlanmalı" dedi.
Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında UEFA'nın kendilerine verdiği 1 yıl kupalardan oynamama kararını değerlendirdi. UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği cezaya itiraz için CAS'a başvuracaklarını belirten Başkan Hoşcan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"UEFA tarafından tahkim kuruluna sevk edildik. 530 sayfayı bulan bir savunma hazırladık. UEFA Tahkim Kurulu ile yaklaşık olarak iki buçuk saat süren toplantıda Eskişehirspor'u layıkıyla savunmak için elimizden geleni yaptık. Oldukça iyi bir savunma yaptığımızı düşünüyorum. Sonuç itibarıyla UEFA tarafından bir yıl kupalara katılmama cezası verildi. Ancak biz bu süreç boyunca olası bir ters durum çıkarsa nasıl bir yol izleyeceğimize dair çalışmalarımızı yapmıştık. Verilen bu ceza sonrasında bir üst mahkeme niteliğinde olan CAS'a başvurumuzu yapacağız."
TÜRK FUTBOLU DARBE ALDI
Eskişehirspor hakkındaki davanın kişiler bazında ele alındığını vurgulayan Mesut Hoşcan, "Bu kişilerin suçlarını koca bir camiaya mal etmeyi haksızlık olarak görüyorum. Şayet hatalar bireylerin ise bireylerin bu cezalar ile muhatap olması gerekir.  Ben bir kulüp başkanı olarak 3 Temmuz sürecinden bir an önce çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Karar mercileri bir an evvel her ne olursa olsun kararlarını vermeli. Türk futbolu ciddi darbeler aldı ve almaya devam ediyor. Bu yüzden 3 Temmuz süreci bir an evvel sonuca bağlanmalı" diye konuştu. 
Kulüp başkanı Hoşcan, bir gazetecinin UEFA'nın almış olduğu kararda Trabzonspor'un başvurusunun rol oynayıp oynamadığını sorması üzerine "Bunlar bir iddia bizim girdiğimiz toplantıda ve UEFA'nın bize gönderdiği dosyada Trabzonspor ile ilgili olarak bir ifade yer almıyordu" dedi. 
HEDEF GENÇ VE DİNAMİK KADRO
Transferlerle ilgili olarak da konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan genç ve dinamik bir kadro kurmayı hedeflediklerini söyledi. Hoşcan şunları söyledi:
"UEFA'dan gelecek olan karar ile transfer politikamızı değiştirmeyeceğiz. Biz 5 yılı gözeten bir transfer politikası belirledik. Ve bu politikamızı her koşulda uygulayacağız. Genç ve dinamik bir kadro kurmayı amaçlıyoruz. Transferlerde kesinlikle menajerlerin tavsiyelerine uymayacağız. Teknik direktörümüzün ve transfer komitemizin takip ettiği futbolcuları alacağız. Astronomik rakamlar söz konusu olmayacak bundan sonra. Ayrıca futbolcu sözleşmelerinde başarıyı getirecek bir prim sistemini uygulayacağız."
ERKAN VE TARIK'A RESMİ TEKLİF YOK
Mesut Hoşcan, futbolcuları Erkan Zengin ve Tarık Çamdal ile ilgili olarak henüz resmi bir teklifin gelmediğini açıklayarak şöyle devam etti:
"Ancak kimi zaman diğer kulüplerin başkanları beni arıyor. Bu futbolcular ile ilgili konuşuyoruz. Her iki futbolcumuz için belirli bir fiyat belirledik. Ancak bu fiyatı açıklamayı doğru bulmuyoruz. Her iki futbolcu ile ilgili takas yolunu tercih etmedik. Çünkü bize teklif edilen futbolcular sistemimize uymuyordu. Bu yüzden şayet sistemimize uygun genç futbolcular olur ise takas konusunu da değerlendirebiliriz." 

KA-HT-SU(EK/AÖ) FOTOĞRAF