Fransa Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Almanyaile yaptığı özel maçı 2-0 kazanırken karşılaşmaya Paris'teki olaylar damgasını vurdu.Paris'in çeşitli noktalarında yaşanan terör saldırılarında yüzlerce insan hayatını kaybetti. Maçı izleyenler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande de vardı.

BOMBA SESLERİ DUYULDU

Maçın oynandığı esnada bomba sesleri statta yankılanırken futbolcular kısa bir süreliğine duraksadı. Terörün gölgesinde oynanan maçta taraftarlar, bir anda sahaya indi ve yeşil zemin üzerinde can pazarı yaşandı.

HOLLANDE GÜVENLİK ODASINDA

Fransa saatiyle 21.00'de başlayan maçın 16. dakikasında patlama sesi duyuldu. Hemen güvenlik odasına alınan Hollande, olayla ilgili ilk bilgileri telefondan aldı.

HEMEN STATTAN ÇIKARILDI

Karşılaşmayı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, stat çevresinde meydana gelen patlamaların ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde stattan çıkarıldığı bildirildi.

HOLLANDE: OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİYORUZ

Hollande, saldırıyı görülmemiş bir terör saldırısı olarak tanımladı ve "Onlarca ölü var,Fransa'nın bütün sınırları serbest geçişe kapatıldı. Caddeler ve sokaklar ikinci bir emre kadar kapatıldı. Olağanüstü hal ilan ediyoruz." şeklinde açıklama yaptı.Hollande dehşeti stadyumda öğrendi