Son 2 kamp döneminde Hollanda Milli Takımı'na giden Galatasaraylı Wesley Sneijder ile birlikte Luciano Narsingh, Jasper Cillessen, Georginio Wijnaldum, Quincy Promes, Kevin Strootman, Vincent Janssen, Stijn Schaars ve son olarak Jeremain Lens ile birlikte toplam 9 oyuncu sakatlandı.
İlk olarak Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, geçtiğimiz kamp döneminde sakatlanan Georginio Wijnaldum konusunda Hollanda Milli Takımı'nı bilgilendirdiklerini ancak Danny Blind'in oyuncusunun sağlığına dikkat etmediği eleştirisinde bulundu ancak oyuncusu Wijnaldum'u da kendi vücudunu dinlendirmediği için eleştirdi. Wijnaldum, Hollanda Milli Takımı'ndaki sakatlığı nedeniyle Manchester United derbisinde oynayamadı, sonraki 3 maçta da sakatlığı nedeniyle süre alamadı.
ROMA, GALATASARAY VE SON OLARAK FENERBAHÇE...
Roma Teknik Direktörü Luciano Spalletti, Kevin Strootman'ın sakatlığıyla ilgili olarak benzer bir eleştiriyi Danny Blind'e yaptı ve oyuncu sağlığına dikkat etmemekle eleştirdi.
Galatasaray da Wesley Sneijder konusunda geçtiğimiz milli takım arasında benzer bir sorun yaşamıştı.
Fenerbahçe'nin yıldızı Jeremain Lens'ın da yorgunluğa bağlı olarak bir sakatlık yaşaması ve devre arasında oyuncusuyla konuşmasına rağmen oyundan çıkarmaması, Hollanda basınında yer buldu.
"BANA 'SORUN YOK' DEMİŞLERDİ, YÜRÜYEMİYORUM"
SC Heerenveen'in orta saha oyuncusu Stijn Schaars, Hollanda Milli Takımı Sağlık Ekibi'ni eleştirerek, "Sparta maçında bileğimden sakatlandım. Bileğim çok ağrıyordu ve yürümekte bile zorlanıyordum. Milli Takım yetkililerine durumu söyledim ama bir sorun olmayacağını, oynayabileceğimi söylediler. Belçika maçında oyuna girdikten sonra ağrılarım arttı. Şimdi ayağımı döndüremiyorum, yürüyemiyorum. Bileğim taş kesilmiş gibi." dedi.
DANNY BLIND, ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMEDİ
Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind, meslektaşları tarafından kendisine getirilen eleştirilere, "Bu sözler çılgınca! Oyunculara sorunları olup olmadığını soruyoruz. Bize bir şey söylemiyorlar." cevabını verdi.
SAKATLANAN OYUNCULAR VE SÜRELERİ
* JEREMAIN LENS: 3 HAFTA
* WESLEY SNEIJDER: 13 GÜN
* JASPER CILLESSEN: 20 GÜN
* QUINCY PROMES: 18 GÜN
* GEORGINIO WIJNALDUM: 12 GÜN
* LUCIANO NARSINGH: 5 GÜN
* KEVIN STROOTMAN: 6 GÜN
* VINCENT JANSSEN (HENÜZ BELLİ DEĞİL)
* STIJN SCHAARS (HENÜZ BELLİ DEĞİL)