Almanya 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in başkanı Uli Hoeness, vergi kaçakçılığı suçlamasıyla yargıç önünde üçüncü gününü geçirirken, kendine sürpriz destekler geldi. Üçüncü günde 27,2 milyon Euro vergi kaçırdığını kabul eden Hoeness'e azılı düşmanı Christoph Daum ve Bayern Münih Onursal Başkanı Franz Beckenbauer'den destek mesajları geldi.

Daum bir gazeteye verdiği demeçte, "Hoeness'in ne çektiğini kendi tecrübelerimden dolayı çok iyi biliyorum" dedi. Daum, "Mal varlığı konusunda kontrolü kaybettiğini ve şimdi tüm varlığını ortaya koyduğu konusunda ona yüzde yüz inanıyorum. O, onuru ve varlığı için savaş veriyor. Bu savaşı kazanmasını diliyorum" diye konuştu.

Beckenbauer ise ona şans dilediğini söylerken, "Şimdilik olayların gelişimi onun açısıdan pek iç açıcı görünmeyebilir, ama henüz savunmasını görmedim. Karşı taraf tüm suçlamaları ayrıntılarıyla ortaya koydu, şimdi savunmaya bu konuları açıklamak kalıyor. Savunmanın bilinen şampiyonluğu veya davayı kazanması en mantıklısıdır" ifadelerini kullandı.

AHMET İNCEL - MÜNİH /

ai(gh)