BREZİLYA'nın Rio kentinde 2016 yılında gerçekleştirilecek Yaz Olimpiyatları öncesinde yoğun bir çalışma içerisine giren Türkiye Atletizm Federasyonu, 25 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında İzmir'de Turkcell ile ortaklaşa "Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı" açacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Rio de Janeiro'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları ve Japonya'nın başkenti Tokyo'da organize edilecek 2020 Yaz Olimpiyatları için düğmeye bastı ve çalışmalarına hız verdi. Türk atletizmini uluslararası arenada temsil edecek olan olimpik sporcular ve antrenörleri, Turkcell'in desteği ile İzmir'de düzenlenecek Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı'na giriyor. Türkiye'nin önemli üniversitelerinde görev alan uzmanların gözetiminde 15 gün sürecek olan eğitim kampında, olimpik aday kadroda yer alan sporculara ve antrenörlerine yönelik performans ölçümleri ile antrenman ve sağlık değerlendirme çalışmaları yapılacak.

Milli Takım aday kadrosunun belirlenmesi için 57 kadın ve 79 erkek sporcu ile antrenörlerinin davet edildiği Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı, 2016 Yaz Olimpiyatları hazırlıkları kapsamında atılan somut adımların en önemlileri arasında yer alıyor.

BAŞKAN ÇİNTİMAR: "OLİMPİYATLARA BİLİMSEL HAZIRLANIYORUZ"

25 Ocak'ta İzmir'de başlayacak eğitim kampına katılacak olan sporculara bilimsel testler ışığında aerobik, anaerobik ölçümleri ve laktat ölçümleri yapılacağını hatırlatan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Hedef Rio" sloganı ile yola çıktıklarını söyledi. Brezilya'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları öncesinde sporcuların fiziksel performanslarını daha üst seviyeye taşımak amacıyla Turkcell'in desteği ile İzmir'de kamp açtıklarını belirten Başkan Çintimar, "Olimpiyatlara uzun bir süre var fakat biz kapsamlı bir çalışma başlatarak gerçekleştireceğimiz bu kamptan maksimum verim almak istiyoruz. Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı, İstanbul'da düzenlediğimiz Atletizm Çalıştayı'ndan sonra yapacağımız en önemli çalışma olacak. Yola çıktığımız ilk günden itibaren belirlediğimiz hedeflerden ayrılmadan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan Türk atletizmi için emek harcayacağız. 2016 Rio Yaz Olimpiyatı başta olmak üzere bundan sonra olimpiyatlara bilimsel bir şekilde hazırlanarak uluslararası arenada daha iddialı bir konumda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KORAY ÖZTÜRKLER: "TÜRK ATLETİZMİNDE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ"

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Atletizm Federasyonu ile yürüttükleri projede, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda atletizmde fark yaratacak bir gelişme hedeflediklerini vurgulayarak, "Bu anlamda Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı'nı Türk atletizminin geleceği için önemli bir fırsat olarak görüyorum. İnanıyorum ki sporcu ve antrenörlere yönelik verdiğimiz güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek ve Türk atletizmindeki istikrarlı başarının ilk adımları da burada atılacak" dedi. os (os)