Mustafa AKIN, İstanbul- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 01-02 Şubat 2014 tarihlerinde Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenecek olan 32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi.



İstanbul'da organize edilen basın toplantısına Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Genç, Genel Sekreter Yusuf Açıkalın, Grekoromen A Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, İstanbul İl Temsilcisi Halil İbrahim Oktay, Milli Takım Eski Teknik Direktörü Ata Karataş ve çok sayıda basın mensubu ile davetli katıldı.



YERLİKAYA: "GENÇ SPORCULARIMIZ BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKTİR"



Yaklaşık yarım saat süren toplantıda Vehbi Emre Güreş Turnuvası hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamza Yerlikaya, sporcu katılım oranının geçtiğimiz seneye göre daha fazla olduğunu hatırlatarak, "Turnuvaya Türkiye'den 61, diğer ülkelerden de yaklaşık 200 sporcu katılacak. Son 1,5 ayda güreşte yeni bir siklet değişikliği oldu. Bu uygulama dünyada ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilecek. İnşallah genç arkadaşlarımız burada bizi en iyi şekilde temsil edecek. Akabinde 14-15 Şubat'ta Yaşar Doğu Şampiyonası'nı da gerçekleştireceğiz." dedi.



"TEMEL HEDEFİMİZ 2016 VE 2020 OLİMPİYATLARINDA MADALYA ALABİLMEK"



Milli Takımı gençleştirdiklerinin altını çizen Yerlikaya, belirli yaş oranına gelmiş tecrübeli sporculardan da yararlandıklarını vurgulayarak şunları söyledi:



"Temel hedefimiz 16-20 yaş aralığı. 2016 ve 2020 Olimpiyatlarında madalya alabilecek arkadaşlarla çalışıyoruz. Bu heyecanın bizi daha üst noktaya taşıyacağını düşünüyorum. Minikler ve Yıldızlar kategorisinde Türkiye'de tarama yaparak yeni yeteneklerin keşfine başladık. Bahçelievler Belediyesi'ne ve Belediye Başkanımız Sayın Osman Develioğlu'na Türk güreşine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum."



YÖNETİM KURULU ÜYESİ GENÇ: "GÜREŞİ HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ"



Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Genç, güreş sporunun Türk halkı ile gönül bağının olduğunu hatırlatarak, "Ne kadar çok faaliyet yapar ve çalışırsanız karşılığını alırsınız. Güreş, Türk halkının gönlünü fethetmiş bir Ata sporudur. Belli bir zaman aralığında Fetret Dönemi'ne girmiştir fakat tekrar ayağa kalkmıştır. Medya ile daha farklı bir şekilde çalışmaya gayret ediyoruz ve kurumsallaşmaya başladık. Adım adım bu yolda ilerliyoruz. Güreşi geçmişte olduğu gibi hak ettiği seviyeye çıkaracağız" şeklinde konuştu.



TEKNİK DİREKTÖR BAŞAR: "OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI ÇIKARMAK İSTİYORUZ"



Grekoromen A Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, Vehbi Emre Turnuvası'nın sporcuların son durumunu görmeleri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Asıl hedeflerinin Olimpiyat şampiyonu çıkarmak olduğunu belirten Teknik Direktör Başar, "Sporcularımızı bu motivasyonla çalıştırıyoruz. 2013 yılında Avrupa Şampiyonası'nda, Dünya Şampiyonası'nda, Akdeniz Oyunları'nda, Dünya Kupası'nda ve Avrupa Milletler Kupası'nda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Daha çok çalışıp başarı çıtamızı yükseltmemiz gerekiyor. 2014 yılında da aynı çizgide yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. MA(MA)