TRABZONSPOR Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, Juventus maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Bu tip büyük maçlarda plan yapmanın ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama bizim tek planımız var. O da oyuncularımızın göstereceği yürekli performans ve kendi değerlerini sahaya yansıtmaları" dedi.
UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında yarın akşam İtalyan ekibi Juventus’la karşılaşacak olan Trabzonspor’da, Teknik Sorumlu Hami Mandıralı ve orta saha oyuncusu Özer Hurmacı, H. Avni Aker Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Futbolun sonuç oyunu olduğunu ve kazandığınız zaman anlamlı olduğunu belirten Hami Mandıralı şunları söyledi:
"Fakat oradaki maçın ikinci yarısında çok güzel kontratak oyun sergiledik ve pozisyonlar bulduk. Verilmeyen golümüz var. O golle buraya gelseydik düşüncelerimiz daha farklı olacaktı. Ekibimiz ve camiamız adına güzel bir şey gördük; yenildiğiniz zaman da övgü dolu sözler alabiliyorsunuz. Keşke bu övgüleri sonuçla alabilseydik ama sadece futbolla aldık. Bu yine de futbolumuza artı olarak yansır. Sonuçta karşınızda Juventus var. Yediğimiz golleri de göz önünde bulundurduğumuzda orada şanssız olduğumuzu söyleyebiliriz."
'TRABZONSPOR ASLA DEFANS OYNAMAMALI'
Mandıralı, yarın akşamki maçtaki oyun planıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
"Bu tip büyük maçlarda plan yapmanın ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama bizim tek planımız var. O da oyuncularımızın göstereceği yürekli performans ve kendi değerlerini sahaya yansıtmalarıdır. Özellikle Juventus ve Kayseri maçının ikinci yarısındaki performansımızı sahaya yansıtırsak çok şeyin üstesinden gelebiliriz. Sonuçta karşınızda dünya devi Juventus var. Juventus’a karşı sahasında bu kadar pozisyon bulmak kolay değildi sadece bunu sonuca yansıtamadık, Trabzonspor asla defans oynamamalı, hücum ve gole dönük oynamalı. Defansı da boş bırakmamalı, önlemlerini almalı. Bunun üzerine çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama Trabzonspor’u sahada havaya sokacak, şahlandıracak oyuncularımızdır. Onlara güveniyoruz. Taraftarlarımız da eminim ki oyuncularımıza güveniyor. Yeter ki bize destek olsunlar. Sonuçta futbol oynuyoruz ve tüm sonuçlar olabilir."
Hami Mandıralı, ilk maçtaki hakem hatasıyla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:
"Hakemlerin işine karışamayız. Karışsaydık zaten sonuçlar bizim lehimize olurdu. Kendi sahamızda oynamanın avantajlarını kullanacağız. En büyük silahımız oyuncularımız. Bir de taraftarın itici gücü arkamızda olacak. Futbolda her şey var ama Juventus’tan asla çekinmiyoruz. Futbolumuzu oynayacağız ve bize yakışanı yapmaya çalışacağız. Yarın neler yapacağımızı hep beraber göreceğiz."
'MALOUDA’NIN FİZİKSEL EKSİKLİĞİ VAR'
Mandıralı, Juventus’tan bir oyuncuya özel önlem alıp almayacağıyla ilgili bir soru üzerine de, "Juventus’un bütün oyuncuları değerli oyuncular. Onlara önlem almaktan ziyade kendi oyuncularımızın Trabzonspor için sahada neler yapabileceğine odaklanmalıyız. Her birine önlem almaya kalksak oyuncu yetmez. Adam adama oynamak gibi bir düşüncemiz yok hiçbir zaman. Buna niyetimiz de yok. Oyuncularımız ilk maçta Juventus’ta kimin farklı yapıda olduğunu, kimin önemli oyuncu olduğunu gördüler. Biz rakip oyuncular hakkında uyarılarımızı yapacağız elbette ama sahada oyuncularımız onlara cevap verecek. Sakat oyuncumuz yok ama sadece Bosingwa’nın küçük bir problemi var. Akşam idmanında netleşecek durumu. Malouda iki gündür idmana çıkıyor. Sakatlığı yok ama fiziksel olarak eksikliği olduğunu düşünüyorum. Kadroda olacak ama başta mı oynar sonradan mı girer bilmiyorum. Onunla konuşacağız" diye konuştu.
ÖZER HURMACI: UMARIM DENGELİ BİR HAKEM OLUR
Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Özer Hurmacı ise "Şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir maç. İlk maçta iyi bir futbol oynadık. Skor tam istediğimiz gibi olmadı. 1- 0 gerideyken verilmeyen bir golümüz oldu. Neticede ikinci maçta kendi evimizde oynuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp burada bir çok takıma tattırdığımız mağlubiyetler gibi Juventus’a da mağlubiyet tattırmak istiyoruz. İlk maçta hakemin dengeli bir yönetim gösterdiğini düşünmüyorum. Sonuca etki ederek bir golümüzü vermedi. İtalyan ve Avrupa basını da gol olarak nitelendirdi. Yarınki maçta sahada inşallah daha dengeli yöneten bir hakem olur. Biz de umarım taraftarımızın vereceği güçle, şansımız yüzde 30 gibi görünse de bunu yüzde 61’e çıkarır ve turu geçen taraf oluruz" dedi.

ÖA(TM/SS) (FOTOĞRAF)