Yunus Emre SEL/ROSTOV (Rusya), () - TRABZONSPOR Teknik Direktörü Halilhodzic, Belkalem’in Rusya’ya girişte yaşadığı sorundan dolayı kızgın olduğunu belirterek, "Trabzon’a geldiğim günden beri her gün bir sorunla karşı karşıya kaldım" dedi. 
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ve futbolculardan Carl Medjani, yarın oynanacak olan Rostov maçı öncesi maçın oynanacağı Olimp2 Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Halilhodzic, Rostov karşısında ilk maçta aldıkları 2-0’lık galibiyete rağmen işlerinin zor olduğunu belirterek, "Rakibimizin kaybedeceği hiçbir şey yok. Tüm riskleri alacaklar. Bu yüzden biz de defansif olarak tüm önlemleri alıp, hücumda pozisyon bulmaya çalışacağız. Pozisyonların yanı sıra bir veya birkaç gol de bulmaya çalışacağız. Rostov bizden daha önce lige başladı ve bu yüzden daha hazır bir ekip. Sonucu değiştirebilecek oyuncuları var. Ligleri başladığından beri tüm maçlarını izledim, hatta hazırlık maçlarını dahi izledim, tehlikeli bir takımlar" dedi.
BELKALEM KONUSU İLK DEĞİL
Halilhodzic, bir gazetecinin, "Belkalem’in pasaportunda yaşanan sorunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Belkalem konusu ilk değil. Trabzon'a geldiğim günden beri her gün bir sorunla karşı karşıya kaldım. Tam neler olduğunu bilmiyorum ama dün akşam yaşanan olaylardan hiç memnun değilim. Hiç memnun olmadım, oyuncumdan hiç memnun değildi. Rusya’ya girişinde yaşanan bu sorundan dolayı oyuncum çok sinirliydi. Sporla hiç alakası olmayan bir olay yaşadık."
İLK MAÇTAKİ AVANTAJIMIZI KORUMAYA YETECEK KALİTEDE OYUNCULARIM VAR
Halilhodzic, sakat oyuncularla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Constant hastalık, Bosingwa ise sakatlık nedeniyle oynamayacak. Mustafa Yumlu'nun da ilk maçtan sakatlığı var. Trabzonspor'da aşmam gereken sorunlardan biri de bu sakatlıklar. Bu yüzden sahada en iyi on birim olmayabilir. Ama ilk maçtaki avantajımızı korumaya yetecek kalitede oyuncularım var."
İKİ OYUNCUNUN DAHA GELMESİNİ BEKLİYORUM
Transfer çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Halilhodzic, şöyle konuştu:
"Transferler henüz bitmedi. İki oyuncunun daha gelmesini bekliyorum. Transfer çalışmalarına geç başladık ancak hızlı hallettik. Trabzonspor'un iyi bir sezon geçirmesi için bunlar yeterli olacak mı, bunu zamanla göreceğiz. Daha önce söylediğim gibi iyi bir takım oluşturmak için 3 aya ihtiyacımız var. O yüzden başlangıçta bizim için bazı zorluklar olabilir."
MEDJANİ: HENÜZ TAM ANLAMIYLA HAZIR DEĞİLİZ
Bordo-mavili takımın Cezayirli futbolcusu Carl Medjani de kendileri için zor bir maçın geçeceğini belirterek, "Henüz tam anlamıyla hazır değiliz. Eleme turunu geçersek sezon başı için çok güzel bir motivasyon olacağını düşünüyorum. Bu maçı alırsak karşımıza farklı müsabakalar ve farklı rakipler çıkacak. Bu süreçte takımımızın daha da oturmasını ve birbirini tanımasını gerektirecek maçlar oynayacağız. Ancak buradan istediğimiz sonuçla döneceğimizi düşünüyorum" dedi.
TRABZONSPOR’UN SON ANTRENMANINI HACIOSMANOĞLU DA İZLEDİ
Öte yandan Trabzonspor maçın hazırlıklarını Olimp2 Stadı’nda yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic, yönetiminde yapılan ve 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen antrenmanda bordo-mavililer taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Antrenmanı Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da izledi.
BOZOVİC: SONUCU KENDİ LEHİMİZE ÇEVİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Rostov Kulübü Teknik Direktörü Miodrag Bozovic ise yarın ki maçta sonucu kendi lehlerine çevirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bozovic, ilk maçta cezalı oyuncu oynatmalarına rağmen UEFA’nın skoru 2-0 tescil etmesiyle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Trabzonspor burada çok kurnaz davrandı. Benim için sürpriz oldu böyle davranmaları. Bu nedenle şaşırdım."

FOTOĞRAFLI