Aynur TATTERSALL, () - FRANSA Açık Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda 4 numaralı seri başı Rumen tenisçi Simona Halep ve 28 numaralı seri başı Alman tenisçi Andrea Petkovic, rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükseldiler. Sezonun ikinci "Grand Slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) 11'inci gününde tek bayanlarda Rumen Simona Halep, Rus Svetlana Kuznetsova'yı, Alman Andrea Petkovic ise, İtalyan Sara Errani'yi aynı sonuçla 2-0 yenerek yarı finale yükselen kadın sporcular oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın 11. gün maçları tamamlandı. Tek bayanlarda 4 numaralı seri başı Simona Halep, çeyrek tur mücadelesinde, 27 numaralı seri başı Rus Svetlana Kuznetsova ile karşılaştı. Turnuva boyunca yaptığı etkili savunma ile dikkatleri üzerine çeken Kuznetsova, bu özelliğini ortaya koyamayınca ilk seti 6-2 kaybetti. Sol bacağındaki problem nedeni ile 2. sete sağlık molası sonrasında başlayan Kuznetsova, oyunun ilerleyen dakikalarında oyundan iyice düşerek, ikinci seti de 6-2 kaybetti. Rumen tenisçi Halep, 1 saat 20 dakika süren maçtan, 6-2 / 6-2'lik setlerle 2-0 galip ayrılarak, yarı finale çıktı.

ANDREA PETKOVİC YARI FİNALDE

Tek kadınlarda 10 numaralı seribaşı İtalyan tenisçi Sara Errani, 28 numaralı seri başı Alman tenisçi Andrea Petkovic ile karşılaştı. Yaklaşık 1 saat 5 dakika süren mücadeleyi Petrovic kazandı. Errani, oyuna servis kırarak başladı ve durumu 1-0'a lehine çevirmesine karşın servis oyununda kullandığı yumuşak servislerini iyi çeviren Petkovic, Errani'nin servislerini kırarak ilk seti 6-2 kazandı. Oyunun ikinci seti de karşılıklı servis oyunlarını kırarak başladı. Atletik özelliğini çok iyi kullanan Petkovic'in yaptığı hızlı hücumlar karşısında tutunamayan Errani, ikinci seti 6-2, oyunu 2-0 kaybederek turnuvaya veda etti.

Errani, zaman zaman backhand paralel vuruşları ile etkili olsa da bu özelliğini oyun süresince devam ettirememesi, servis oyunlarındaki servis süratinin çok düşük olması, mağlubiyetinde rol alan başlıca etkenler oldu.

12. GÜN PROGRAMI BELLİ OLDU

11. gün ile birlikte tek kadınlarda yarı finale çıkan sporcuların tamamı belli oldu. Dün yapılan maçlarda yarı finale çıkmaya hak kazanan Sharapova ve Bouchard'ın yanı sıra, bugün tamamlanan maçlarda Petkovic ve Halep yarı finalde mücadele edecek diğer isimler oldu.

Yarı finalde mücadeleler şu şekilde olacak:

Maria Sharapova (Rusya) (8) - Eugenie Bouchard (Kanada)

Simona Halep ( Romanya) (4) - Andrea Petkovic ( Almanya ) (28)

at (os)