TRABZON'da alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Trabzonsporlu futbolcu Zokora hakim karşısına çıktı. Zokora,  alkol kullanmadığını söyledi.
Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan Fildişi Sahili uyruklu Didier Zokora ile avukatı Cengiz Birkan Altuncı katıldı. Tercüman aracılığıyla ifade veren Zokora, “Kazanın ardından olay yerine gelen polislerin isteği üzerine alkolmetreye üfledim. Sonra tutanak imzalattılar. Alkol kullanmadığım ve herhangi bir yaralanmam olmadığından Türkçe bilmememe rağmen tutanağı imzaladım. Ardından polisler beni kan örneğinden alkol tespiti yapmak için hastaneye götürdüler. Burada kan alınarak alkol tespiti yapıldı. Kazadan ne kadar süre sonra bu testin yapıldığını hatırlamıyorum. Alkol kullanmam. Bu nedenle yapılan testlerin sonucunda neden alkollü olduğuma dair rapor düzenlendiğini anlamıyorum. Suçsuzum ve baraatimi istiyorum” dedi.
Hakimin hakkında kurulacak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğini de sorduğu Zokora, beraat edeceğine inandığını ancak herhangi bir ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istedi. Zokora'nın avukatı Altuncı da kaza tutanağına bakıldığında olayın Zokora'nın alkollü olmasından değil, futbolcunun aracın hızını yol durumuna göre ayarlayamadığı için meydana geldiğini belirterek  beraatini talep etti. Altuncı, Zokora'nın diplomatik pasaportu olduğunu da söyledi.
Soru üzerine sigara da içmediğini ifade eden Zokora, hakimin Emre Belözoğlu ile arasında yaşananları hatırlatması üzerine de, "Belözoğlu olayı konusunda konuşmak istemiyorum. O konuyu kapattım" dedi. Mahkeme, kaza tutanağını düzenleyen polislerin ifadesinin alınması için ertelendi.
Trabzonsporlu Didier Zokora, 21 Eylül 2013'te kendi kullandığı 61 MA 071 plakalı lüks otomobiliyle Karadeniz Sahil Yolu Değirmendere mevkisinde bariyerlere çarpmıştı. Gece 00.30'da Zokora'nın yolun yağışlı olması nedeniyle aracının kontrolünü yitirmesi sonucu meydana gelen kazada, futbolcu yara almadan kurtulmuştu. Zokora'nın 0.75 promil alkollü olduğu belirlenmişti.
AYBABA İÇİN YAKALAMA KARARI
Öte yandan Dider Zokora için TV'de katıldığı spor programında, "Hainin teki, adam değil, şerefsizin teki" ifadesi kullanan spor yorumcusu Adnan Aybaba için yakalama kararı çıktı. Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Zokora'nın avukatının başvurusu üzerine duruşmalara katılmayan ve ifadesi alınamayan Adnan Aybaba için yakalama emri çıktı.