TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe kafilesinin stattan ayrılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, yaşanan gelişmelerden dolayı üzgün olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Trabzon’da ne zaman gerginlik olursa bundan biz faydalanamıyoruz dedik. Önceki yıllara baktığınız zamanda, ne zaman ortam gerildiyse bundan Trabzonspor zarar gördü demiştik. Biz gerek taraftarımızla, gerek camiayla, gerekse basın yoluyla ortamı hep normal tutup, sahada futbolun oynanmasını istedik. Oyuncu kardeşlerimize de aynı şeyleri söyledik. Onları da buradan tebrik ediyorum. Maça iyi başladılar ve güzel futbol oynuyordular.”

“ÜZGÜNÜZ BUNLARIN YAŞANNAMASI GEREKİYORDU”

Hacıosmanoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bize yakışmayan şeyler oldu. Biz seyircimizin takımı desteklemesini istiyorduk. Takımı destekleseydik şimdi Fenerbahçe galibiyeti ile buradan ayrılıyor olurduk. Üzgünüz, bunların yaşanmaması gerekiyordu. Trabzonspor’un bu şekilde anılmaması gerekiyor. Trabzon şehri medeni bir şehirdir dedik ama ne yazık ki yıllara dayalı Türk futbolundaki adaletsizliğin tetiklediği, saha içindeki provokasyonları da dikkate aldığınız da bunların hiç biri mazeret değil. Bu yaşananlara mazeret üretmemek gerekiyor. Daha dikkatli olmalıydık. Eğer taraftarlarımız sahada takımlarını destekleseydi, bugün burada ne misafir gelen takım, ne Türk futbolu Trabzon şehrini bu şekilde konuşmazdı.”

“BU KULÜP KOLAY VAR OLMADI”

Maçın yarına kalmasının çok üzücü bir durum olduğunu da ifade eden Hacıosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Tekrar söylüyorum üzgünüz ama sonuçta konuyla ilgili daha detaylı bir basın toplantısı yapıp kamuoyunu daha aydınlatıcı şekilde bilgilendireceğiz. Ama tekrar tekrar söylüyorum futbolunu bu noktaya getirenlerde bundan ders alsın. Bizim taraftarımız da bundan ders alsın. Bu kulüp kolay var olmadı. Çok emek sarf eden insanlar var bu kulübün buraya gelmesinde. Bu şehir önemli bir şehir, bu şehrin insanları da önemli insanlar. Bunlar bize yakışmıyor ama söyleyecek çok şey de yok. Tekrar sizlerin huzurunda oyuncuları tebrik ediyorum. Günlerdir onlarla beraberdik. Sahada mücadele edip Trabzonspor’un haklı bir galibiyet alıp sevdalılarını sevindirmelerini istiyorduk ama ne yazık ki kendi hatalarımızdan kendi yanlışlarımızdan oyuncularımızın sahada sergileyeceği futbolu sergilemesine müsaade etmedik.”

“SADECE BU ŞEHRİN SORUNU DEĞİL BU, TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU”

Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin, “Yönetim kurulu üyesi Sebahattin Çakıroğlu sizi istifaya davet etti” şeklindeki sözleri üzerine şunları söyledi:

“Şimdi burası bunun yeri değil. Sizin kanalınızda yorum yapanlarda Türkiye’de yorum yaparken adam gibi yorum yapsınlar. Sadece bu şehrin sorunu değil bu, Türk futbolunun sorunu. Türk futbolundaki çirkinlikleri temizlemezseniz, pisliğin üzerine oturursanız insanları da doldurursunuz. Dolan insanlarda bir yerde patlayacaklardır. Evet, bizim taraftarımızın burada sahada maçını kazanması lazımdı. Biz onların haklarını savunuyoruz. Türkiye’de düzelmeyen adaleti elin oğlu düzeltecektir diyoruz. Bir hafta önce de açıklama yaptım kupa yola çıktı diye. Bunun bedelini bu adaletsizliği düzeltmeyenler ödeyecektir. Trabzonspor’un emeğini çalanlara, onlara ceza vermeyenlere, onları koruyup kollayanlara sizin bağlı olduğunuz yurt dışındaki kurumlar gerekli cezaları verecektir.”

YES (TM/SSA)